Saab 900 GL's met programmeerbaar Saab AT-80-systeem

Een snelle kennischeck om u op weg te helpen voordat we het hebben over een ongelooflijk groene Saab 900 GL's. Hoe hoog schat u het marktaandeel van Saab in Zweden in 1980 in de middenklasse? Ter oriëntatie: de 900 was nog erg vers op de markt, hij werd als modern beschouwd en de turbomotor, met zijn magie, was de drijvende kracht.

Volvo, de grote oude rivaal uit Göteborg, had hier weinig tegen in te brengen. Terwijl Trollhättan de technische avant-garde leverde, vocht Volvo tegen een iPhone met een Nokia 3210. Figuurlijk spreken. Saab was navenant succesvol.

Een overblijfsel uit die jaren is een Saab 900 GLs. Een geheel groene stationwagoncoupé, met bijzondere accessoires die je moet zien om te geloven. Het is programmeerbaar. En zoiets bestond al in 1980. Ongelooflijk.

Zo groen - interieur Saab 900 GL's
Zo groen - interieur Saab 900 GL's

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert