Nieuws over de eigendomsoverdracht van het Saab-fabrieksterrein

Trollhättan zou op de rand van een langdurig herstel kunnen staan ​​als de tekenen waar blijken te zijn. Steeds meer bedrijven verhuizen naar Stallbacka en er zouden ook een aantal geïnteresseerden uit Duitsland zijn. De redenen voor de aantrekkingskracht van de stad op Göta Älv liggen voor de hand.

De voormalige Saab-fabriek biedt een perfecte infrastructuur, de energieprijzen in Zweden zijn relatief laag en de voorzieningszekerheid wordt als hoog beschouwd. De politiek staat open voor zaken. Het is afhankelijk van de bouw van nieuwe kerncentrales; de Duitse benadering van duurzame energie wordt in Stockholm als zeer riskant beschouwd.

De vestiging van Hellma Materials op het fabrieksterrein blijft geen eenmalige gebeurtenis (Link), zoals het lijkt. De Zweden zijn blij, Duitsland verdedigt immers in ieder geval een toppositie. Met bedrijfsvertrek en kapitaaluitstroom - en die zullen ze niet snel teruggeven. Welkom bij de wekelijkse recensie vanuit Saab-perspectief.

Een deel van het Saab-fabrieksterrein - hier het ontwikkelingscentrum
Een deel van het Saab-fabrieksterrein - hier het ontwikkelingscentrum

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert