Bestel de SaabBlog-nieuwsbrief en ontvang een abonnementscode van 10%!

Een van de permanente uitdagingen van het SaabBlog-magazine is het begrijpen van de lezers. Wat zou je hier graag willen zien, wat lees je graag? Soms doe ik het goed. Er zijn hier onderwerpen waar de kliks exploderen, en als het gaat om andere die misschien belangrijker voor mij zijn, heerst er een griezelige rust.

Ik probeer het in evenwicht te brengen, maar er is één ding dat ik niet kan begrijpen, hoe hard ik het ook probeer. De verhouding tussen abonnees die alle content kunnen lezen en degenen die de nieuwsbrief dagelijks in hun inbox vinden, is 1:2 tot 1:3.

Saab-blognieuwsbrief

Is een kop genoeg om tevreden te zijn?

In gewone taal ontvangen dagelijks twee tot drie keer zoveel mensen gratis post als degenen die de volledige inhoud kunnen lezen. Ik kan dat niet begrijpen omdat er interesse is in Saab en de Saab-wereld. Maar zijn de kop, de introductie en een beeld genoeg om blij van te worden?

Je moet weten dat de ontwikkeling niet echt nieuw is. Het aantal abonnees en nieuwsbriefklanten neemt voortdurend toe. Deze constante verhouding is sindsdien echter gehandhaafd en er zijn mensen die al 5 tot 10 jaar lang elke dag e-mails van SaabBlog Magazine in hun inbox aantreffen zonder ooit een abonnement te hebben genomen.

Dat is uiteraard niet in de geest van het project. Het wordt voornamelijk gefinancierd via abonnementen, is stressvrij en kan worden gelezen zonder de gebruikelijke vervelende Google-pop-ups en advertenties. Om dat ook in de toekomst zo te houden, besteden wij primair aandacht aan de kosten. De zogenaamd gratis nieuwsbrief is voor ons niet gratis. De software kost licentiekosten en er komt administratieve rompslomp, oftewel werk, bij kijken.

Wat kunnen we doen om de situatie te verbeteren?

Met de grote ongelijkheid in gedachten zouden we onszelf de nieuwsbrief in de toekomst kunnen besparen. Dat zou de eenvoudigste, maar ook absoluut slechtste oplossing zijn.

Bestel de SaabBlog-nieuwsbrief en ontvang korting

Het alternatief is om het voor nieuwsbriefabonnees gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot een abonnement. Dat is precies wat we nu testen. Iedereen die de nieuwsbrief nu bestelt, ontvangt in de welkomstmail een kortingscode voor een abonnement.

Wij geven 10% korting weg op elk abonnementsmodel (Link), behalve het startersaanbod. Met het populaire Aero-abonnement kost het SaabBlog-magazine slechts € 0,15 per dag. Is de blog de moeite waard?

Op deze manier proberen we de bestaande ongelijkheid tussen nieuwsbriefklanten en abonnees te verkleinen, en misschien lukt dat wel. De komende maanden zullen laten zien hoe goed ons idee is.

Wellicht zullen daardoor steeds meer mensen ontdekken dat het leuk is om dagelijks en in de Aero X Club Shop het gehele blogaanbod te lezen (Link) om te winkelen dan alleen maar tevreden zijn met een kop en een foto.

2 gedachten over 'Bestel de SaabBlog-nieuwsbrief en ontvang een abonnementscode van 10%!"

 • blanco

  ...het onderwerp is nogal eigenwijs :-(.
  Jammer. “Grondberekend” ca. € 8,33 per maand = 1 koffie per week in een bar etc.
  Ik begrijp niet waarom dit een onderwerp is met zoveel interessante en belangrijke (!) informatie.
  Nou ja, elke “alternatieve poging” om te adverteren is prima en geeft hoop :-).
  Met dat in gedachten: BEDANKT BEDANKT voor alle informatie!
  Actueel: het thema leerverzorging!!!
  VG

  Beantwoorden
 • blanco

  Moin Tom.
  Dat klinkt als een plan.
  Ik heb een nieuw adres. Indien nodig wordt er een tweede e-mail naar uw oude adres verzonden.
  Groet André

  Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert