Een Saab 93 is herboren - uit de veldschuur

We beginnen met het volgende deel van ons Saab 93-verhaal. Het is nog steeds winter, maar het landschap wint duidelijk aan kracht. Terwijl we een Saab 99 GL redden uit een ondergrondse parkeergarage (Link), waar hij jarenlang heeft gestaan, begint Henrik de Saab 93 uit de veldschuur te bevrijden. De Zweedse klassieker is niet compleet, niet rijklaar en aangezien de sleutels niet meer te vinden waren, betreft het een soort verrassingspakket.

Natuurlijk kan hij niet meer rollen, ook al is de veldschuur een droge plek om hem op te slaan. Net als bij onze Saab 99 zullen de remmen krap zijn. Ook de banden zijn voorbij na een onbepaalde lange opslagperiode. En zoals het hoort, gaat het tijdens het transport naar de nieuwe woning ook sneeuwen. Omdat het januari is, zal de sneeuw de tweetaktmotor onderweg vergezellen.

Maar laten we eerst even terugblikken. Naar het jaar 1985 en naar Zweden.

Onze Saab 93 wordt geladen - richting Duitsland in 1985
Onze Saab 93 wordt geladen - richting Duitsland in 1985

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert