Volkswagen waarschuwt voor goedkope auto's en promoot de Golf

Met de Golf I kwam Volkswagen uit de ernstige bedrijfscrisis aan het begin van de jaren zeventig. In het begin was de Golf geen doorslaand succes, zoals je zou verwachten. Kwaliteitsproblemen in de opstartfase baarden de verantwoordelijken zorgen. Pas met enkele verbeteringen en het uiterlijk van de GTI, die het imago aanscherpte, werd het een succes.

De mythe van het golf nam toen een hoge vlucht, de term golfklasse bleef tientallen jaren gelden en de rekeningen aan het Mittellandkanaal stonden weer vol geld. In de beginjaren was de Golf zelf slechts een spaarzaam uitgerust voertuig, volledig in de traditie van de archaïsche VW Kever.

De Franse fabrikanten adverteerden met veel uitrusting, de Britten met een over het algemeen groot aantal auto's voor de DM en Opel met goedkope prijzen. In principe waren de Rüsselsheimers een probleem. Omdat ze op een hoogtepunt zaten dat gestopt moest worden.

Volkswagen Golf advertentie

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert