Trabant, Wartburg en Saab - begin van Saab in Duitsland

Saab heeft zijn wortels in vliegtuigen. En Saab was aanvankelijk een producent van kleine auto's. Een Saab moet goedkoop en robuust zijn. Hoewel dat met goedkoop nooit een realiteit was, was de robuustheid er altijd. De fabrikant vermeed Duitsland lange tijd. Respectvol, want de concurrentie was enorm.

Nederland, Oostenrijk en Zwitserland en zelfs Frankrijk - daar durfden de Zweden het aan om naar de markten te gaan. Maar de Bondsrepubliek Duitsland? Beter niet. In 92 werd een magazijn voor reserveonderdelen opgezet voor Zweden die met Saab 1952 doorreisden in het noorden, daarna nog een in het zuiden. Lange tijd was dat alles wat je officieel van Saab in Duitsland kon zien.

In feite waren er al vroeg nogal wat Saabs op de Duitse wegen. De interesse was er en er kwamen steeds verzoeken uit Duitsland op de exportafdeling in Linköping. Zelfs enkele Saab kwamen de Bondsrepubliek binnen - meestal als particuliere invoer.

Saab 93 - Saab-promotiefoto
Saab 93 - Saab-promotiefoto

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert