Dramatisch - de Saab-tijdcapsule voor het modeljaar 2011

Meer tijdcapsules voor modeljaar 2012 gaan vandaag online - en voor het eerst ook voor modeljaar 2011. De tijdcapsule is bijzonder dramatisch omdat het de omwenteling weergeeft waarin Saab Automobile destijds verkeerde. GM wilde het merk beëindigen na langdurige, mislukte onderhandelingen. De voorbereidingen in Trollhättan waren al begonnen.

Daarna ging het in verlenging met Victor Muller en Spyker, wat te kort was en niet erg succesvol. Voordat dat gebeurde, bevonden het merk en zijn nieuwste model, de Saab 9-5 NG, zich in een patstelling. Het begon met de vraag waar de nieuwe Saab geproduceerd moest worden. Het antwoord was destijds in Rüsselsheim, in de hoofdfabriek van Opel.

Doorspekt met de toevoeging - als het daar al op aankomt. Omdat je er niet zeker van kon zijn dat de grote Saab zou starten.

Saab tijdcapsule 2011
Saab tijdcapsule 2011

Tijdcapsule modeljaar 2011

Het drama van die tijd wordt weerspiegeld in onze tijdcapsule van modeljaar 2011. De brochure voor de Saab 9-5 NG, die 58 pagina's telt, vermeldt nog steeds de Opel-campus in Rüsselsheim als het adres van Saab Duitsland. Sterker nog, de Saab-aanwezigheid op deze locatie zal al verleden tijd zijn wanneer de 9-5 na een lange nagelbijter eindelijk van de lopende band rolt.

In Trollhättan echter en niet in de hoofdfabriek van Opel.

De bijgevoegde prijslijsten voor de Saab 9-5 NG (12 pagina's), de 9-3 Cabriolet (16 pagina's) en de Saab 9-3 sedan met de sportstationwagen (20 pagina's) weerspiegelen de toenmalige realiteit van de 9e editie was gedrukt -5 brochure bestond nog niet. U noemt de Carl-Benz-Strasse in Frankfurt am Main als het geldige adres voor de Duitse Saab-vestiging.

Kleuren en velgen modeljaar 2011
Kleuren en velgen modeljaar 2011

De brochure voor velgen en kleuren voor het modeljaar (6 pagina's) vermeldt noch Rüsselsheim noch Frankfurt, maar Trollhättan en signaleert onrust en onzekerheid.

Elke tijdcapsule heeft een set van ons (Her)geboren uit Jets Stickers inbegrepen, we voegen ook twee varianten van capsules toe voor het modeljaar 2012.

Inhoud van de tijdcapsule van modeljaar 2011
Inhoud van de tijdcapsule van modeljaar 2011

Er wachten nog meer Saab-tijdcapsules

De beschikbaarheid van Time Capsule is lager dan vorige week en neemt af van modeljaar tot modeljaar naarmate we verder gaan vanaf 2012. 2010, 2009 en waarschijnlijk 2008 volgen nog, de schappen zijn leeg en we hebben nog echte rariteiten in kleine aantallen. Bijzonder zeldzame Saab Turbo X brochures, Duitse brochures voor de 9-4X, om maar twee voorbeelden te noemen.

Om zoveel mogelijk Clubleden blij te maken met een kleine reis door de tijd, zelfs met beperkte beschikbaarheid, wordt de verkoop van elk modeljaar beperkt tot slechts één exemplaar.

De volgende versies van de Saab-tijdcapsules zijn momenteel online zolang de voorraad strekt:

Meer Saab-tijdcapsules volgen.

3 gedachten over 'Dramatisch - de Saab-tijdcapsule voor het modeljaar 2011"

 • blanco

  Ik prijs mezelf ook gelukkig dat ik nog een 2011 heb gevangen! 🙂 Ik zou heel graag de prospectus 2011-9 van 3 willen hebben (schandalig 😉) naast de prijslijsten, vooral de SportCombi en Cabrio. Is er een mogelijkheid? Ook heb ik brochures van 2003 tot 2009 (niet allemaal, maar uit die periode vooral voor de cabriolet) ter ruil kunnen aanbieden, ik heb er twee keer een aantal.

  Prettig weekend alle Saab-vrienden! 🙂

  1
  1
  Beantwoorden
  • blanco

   Misschien in de zoekertjes zetten voor verzoeken? Ik denk dat er lezers zijn die willen ruilen.

   Aanstaande vrijdag is de finale. Tot die tijd pakken we ijverig in, de schappen worden leeggemaakt.

   Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert