De verbrandingsmotor zou dood zijn – en de Chinezen glimlachen

Een van de Europese trekjes lijkt te zijn dat ze hun continent zien als de navel van de wereld. Daar hoort blijkbaar ook het missionaire zelfbeeld bij om de rest van de planeet te willen laten zien hoe het beter kan. De huidige visie: een groene wereld, zonder uitstoot. Maar met veel aanbiedingen voor elektrische mobiliteit.

Hiervoor moet de verbrandingsmotor dood. Het einde leek al een uitgemaakte zaak, nu trilt het verzet weer en is de eindstemming over het einde uitgesteld. Hoe het drama eindigt, is voorlopig open. In het beste geval zal het waarschijnlijk eindigen met een halfslachtig compromis, in overeenstemming met de EU-traditie. In het ergste geval met een deal in de achterkamertjes van Brussel.

Maar misschien loopt alles wel heel anders uit! De beslissers moeten buiten de mooie kantoren durven kijken, buiten de grenzen van de EU. Naar de Chinezen, die een delicate glimlach op hun lippen toveren. Beleefd, maar diep verbaasd over de naïviteit van de Europeanen.

Branders bij het benzinestation

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert