Uit voor de Sion - het einde van de Sono Motors zonneautofictie

Het is bijna vier jaar geleden dat Mark en ik voor de eerste en enige keer te gast waren bij Sono Motors. De inwoners van München hadden aangekondigd dat ze hun zonneauto, de Sion, vanaf 2020 in Trollhättan zouden laten produceren. De plannen beloofden een revitalisering van de oude Saab-fabriek, extra banen in Trollhättan en een perspectief in het post-Saab-tijdperk.

In de aanloop naar het bezoek moesten we een vragenlijst maken en ter goedkeuring voorleggen. De oprichters Laurin Hahn en Jona Christians wilden daar, zoals beloofd, antwoord op geven. Vanuit ons oogpunt ging het om de financiering, de Trollhättan-locatie, batterijen, gegevensbeveiliging en updates, en natuurlijk het voertuig zelf.

De catalogus werd goedgekeurd, een afspraak met Hahn en Christians werd gemaakt. Kort daarvoor kantelde de belofte, het persteam was nu verantwoordelijk in plaats van de oprichters, maar die gaven aan de meeste vragen te willen beantwoorden. Dus reden we op 9 juli 2019 naar München.

Sono Motors hoofdingang 2019
Sono Motors hoofdingang 2019

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Reacties zijn gesloten.