George Orwell was gisteren - morgen is geofencing

In de bibliotheek van mijn oude school was "1984" van George Orwell een grote hit. Het boek werd vele malen gelezen, levendig besproken en wij studenten waren enigszins ontzet. Orwell was begonnen met schrijven in 1946, het boek verscheen in '49, we lazen het halverwege de jaren zeventig. 1970 was niet ver weg, het loerde om de hoek.

Sterker nog, ik kende bijna niemand die er niet boos over was en de Orwelliaanse visioenen als een nachtmerrie zag. Vandaag kunnen we op zijn best mild lachen om 1984. Het is aan te raden om het boek op te pakken en nog eens te lezen. Wat visionair klonk, was het ook. Voor veel delen van de wereld zijn de voorspellingen zelfs overtroffen.

Het is gewoon een beetje vreemd dat niemand er boos over lijkt te worden of het onderwerp bespreekt. De fijne antennes voor te veel toezicht werken niet meer. Dit is jammer! Want de EU is van plan om individuele mobiliteit blij te maken met geofencing. Een hot topic waar niemand iets om lijkt te geven - en dat wordt geaccepteerd als een natuurkracht. Het gaat om de gelegaliseerde uitschakeling op afstand van individueel aangedreven elektrische auto's en hybrides.

Komt geofencing eraan?

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Reacties zijn gesloten.