Januari 2023 - een Saab 9000 onderweg als kleine transporter

Het jaar begon met veel werk en de 9000 mocht zich bewijzen als pick-up. Het is extreem hoeveel vracht zo'n oude Saab kan slikken alsof dat niets is. De klassieke 900 was al een begenadigd dumper, maar de 9000 is in alle opzichten nog beter.

Dat geeft je weer stof tot nadenken. Over de vooruitgang in de auto-industrie, die auto's produceert met steeds grotere externe afmetingen en een lager nut, een van de fenomenen die zich parallel aan het prijskaartje lijkt te ontwikkelen. Mijn Zweedse pick-up truck accepteerde alles in januari zonder klachten. Hij zat tot de nok toe volgeladen met Saab-onderdelen, met tonnen papier met historische autoliteratuur erop gedrukt.

Hij pendelde tussen Frankfurt am Main en Bamberg, het verbruik daalde met nog een tiende. En een al lang bestaand probleem begint te worden opgelost. Natuurlijk blijven de trollen in het spel. Als ik eraan denk hoe betrouwbaar de 9000 is, kondigen ze zichzelf aan vanaf de achtergrond - met kwaadaardig trollengelach.

Saab 9000 - in januari 2023 bij Ice & Snow
Saab 9000 - in januari 2023 bij Ice & Snow

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert