Zijn oude Saab nog veilig? De Folksam-statistieken geven informatie!

Naarmate Saab-voertuigen ouder worden, wordt het moeilijker om betrouwbare gegevens over hun veiligheid te verkrijgen. Saab staat in veel landen niet meer in de statistieken, het cultmerk is onbedoeld exclusief geworden. In feite speelt Saab nog steeds een rol in het wegverkeer in Zweden en Folksam Versicherung vervolgt de statistieken met Saab.

Dit is opwindend, alleen al omdat de gegevens die op deze manier worden verkregen, zijn gebaseerd op wat er werkelijk is gebeurd bij een ongeval. "Real Life Safety" heeft altijd een prominente rol gespeeld in de filosofie van Saab. Wat heb je eraan als we onder testomstandigheden uitblinken, maar de auto's onveilig zijn in het dagelijks gebruik, zeiden ze ooit in Trollhättan. Decennia later werpt die houding vruchten af, zoals je kunt zien.

Saab "Real Life Safety" - hoe veilig zijn Saab-klassiekers?
Saab "Real Life Safety" - hoe veilig zijn Saab-klassiekers?

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert