Mijn sportieve verleiding van Nippon - Nissan Z (2023)

In mijn automotive-tijdlijn staan ​​enkele Duitse, veel Europese, voornamelijk Zweedse auto's. Maar er zijn ook precies twee Japanners. Er zou een Mazda RX 7 Wankel (SA22C) en een Datsun (niet Nissan) Sunny Coupé (B310). De rode Sunny Coupe verving mijn Austin Mini 1275, die eerder in rook en vuur was opgegaan.

Dat was lang geleden, ik was nog heel jong, maar de Nissan-dealer had naast de rode Sunny Coupé een Datsun 260Z staan. Dat, en zijn opvolger, de 280 ZX, sprak me aan. Alleen al mijn jeugdige rekeningsaldo bracht me terug naar de realiteit. De 260Z was geweldig. Maar de Sunny Coupé bleef binnen budget. Dus de Z Car was klaar. Ik was niet geïnteresseerd in wat er later van Nissan kwam. Tot vandaag. Met de Nissan Z (2023) keren verleiding en herinnering terug.

Dit is de eerste keer dat ik over een Japanse auto schrijf. Oh jee, zal de ene of de andere lezer nu zeggen. Wat verwacht hij ook alweer van ons? Maar maak je geen zorgen. Dat gaat niet werken, zoals ik zal ontdekken.

Datsun 240Z en Nissan Z (2023)
Datsun 240Z en Nissan Z (2023)

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert