Saab Club op de Essen Motor Show 2022 - tussentijds rapport

De eerste dagen van de Essen Motor Show staan ​​achter het team van de 1e Duitse Saab Club. Vooral in het weekend is de belangstelling en drukte groot. De bezoekersaantallen zouden de organisatoren SIHA tevreden hebben gesteld. Na de lange fase van beperkingen vanwege de Corona-maatregelen, stromen de bezoekers eindelijk weer binnen. Ze geven duidelijk blijk van het aanhoudend grote enthousiasme voor klassieke voertuigen.

Vandaag proberen we de velgenvraag te verduidelijken. Omdat een aantal lezers wilde weten of de lichtmetalen velgen van de 9000 CC van Saab komen - of niet. En sommigen vinden ook de velgen van de klassieke 900 Turbo interessant.

Saab Club Stand Essen Motor Show 2022
Saab Club Stand Essen Motor Show 2022

ATEV-velgen van Tuner Schüssler

De grote "S" op de aluminium velgen van de Saab 900 Turbo staat, zoals duidelijk mag zijn, niet voor Saab. De zeldzame 16″ velgen van ATEV (vandaag AZEV) werden ongeveer 40 jaar geleden aangeboden door de Duitse Saab-tuner Schüssler. Ze reden toen vooral op de classic 900, later nog wel eens op de Saab 9000.

De banden van de 9000 CC worden gedragen door 15″ Diamond Spoke velgen. De velg met dop is afkomstig van Saab, vergelijkbare velgontwerpen zijn momenteel ook te vinden bij BMW en andere fabrikanten. Heel populair bij tuners in de kleurrijke jaren 1980 was de 2-tone.

Ik ken de velgen van Saab (tot nu toe) echter alleen in een eenkleurige, zilveren versie en ons archief zwijgt ook over de vraag of de tweekleurige afwerking overeenkomt met het origineel.

Publiekslieveling 900 Turbo

Zoals verwacht is de publiekslieveling in het eerste weekend van de beurs de dennengroene Saab 900 Turbo. Met de kajak op het dak is hij bijzonder opvallend en een magneet voor alle fans. Qua interesse staat de Saab 9-5 Aero net achter.

Verrast? Er is veel vraag naar high-performance voertuigen rond de millenniumwisseling, de 19″-banden passen goed bij de opkomende klassieker. De zoektocht naar goede exemplaren lijkt in volle gang te zijn, zegt Jens Birkholz van het team van de 1e Duitse Saab Club.

Uiteraard stelt het team alles in het werk om bezoekers te inspireren met een originele Zweedse auto-ervaring. Afgelopen zondag stonden er kaneelbroodjes op de stand voor de gasten, natuurlijk heel Zweeds.Meer Zweden en Saab in Essen kan bijna niet.

De stand van Saab Club is te vinden in hal 2 bij stand 2D27. Tot en met 11 december is er gelegenheid om veel interessante Saab en benzine te bezoeken, te praten en de 1. Duitse Saab Club kijkt uit naar de gasten.

Een gedachte over "Saab Club op de Essen Motor Show 2022 - tussentijds rapport"

  • blanco

    Het is uitstekend dat met veel vrijwilligerswerk, teamgeest en geweldige tentoonstelling Saabs de stand een leven heeft en dat het publiek geïnteresseerd is in het merk Saab.
    We moeten al dergelijke evenementen actief ondersteunen, eraan deelnemen en Saab vandaag de dag een plaats geven als een speciaal automerk. En terecht.

    Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert