De oneindige levertijd van de Citroën C3 Aircross

Het wachten op onze Citroën stadsauto lijkt een neverending story. De in januari bestelde C3 Aircross zou in augustus geleverd worden. De leverdatum was niet bindend, werd niet gehaald, wat niet als een verrassing kwam. Het Stellantis-kantoor in Neu Isenburg beloofde november als nieuwe datum. Natuurlijk onder voorbehoud.

Maar zelfs deze datum is nu achterhaald. De hoop is nu gevestigd op december, maar ze is vaag. Het is moeilijk te geloven, maar Stellantis of de Citroën-organisatie zijn niet verantwoordelijk voor de ellende. De wortels liggen ergens anders. Het zijn de crises van onze tijd die verantwoordelijk zijn voor het probleem.

Citroën C3 Aircross - oneindige levertijd
Citroën C3 Aircross – oneindige levertijd

De impact van de crises van onze tijd

Het goede nieuws om mee te beginnen. Van de Citroen C3 Aircross is geproduceerd. Individueel geconfigureerd, precies zoals besteld, en hij verliet de fabriek in Marokko. Inmiddels is hij weken geleden in Bremerhaven aangekomen. Daar is hij. En staat en staat.

De haven van Bremerhaven, Europa's op drie na grootste autohub, lijkt de nachtmerrie van de auto-industrie te zijn. Net zo CNBC meldt dat voertuigen van Tesla, BMW, Volvo, Stellantis en Renault daar vastgelopen zijn. Er komt niets binnen, er wordt niets geëxporteerd. Te weinig chauffeurs komen te veel voertuigen en containers tegen. Wat slechts een deel van het probleem is. Militaire activiteiten, officieel aangeduid door “de Übung” gesproken in het havengebied, capaciteiten en ruimte in beslag nemen.

Tel daarbij op het gebrek aan laadruimte, het gevolg van buitensporige sloop van schepen in het eerste jaar van COVID-19, meldt CNBC. De exploitant van het overslagpunt, de rederij Wallenius Wilhelmsen, werkt keihard om de problemen onder controle te krijgen.

Volgens de Stellantis-vestiging in Neu Isenburg wacht het op ongeveer 500 bestelde voertuigen die momenteel "gestrand" zijn in Bremerhaven.

Snelle pitstop in Frankfurt om banden te wisselen
Snelle pitstop in Frankfurt om banden te wisselen

We improviseren de oneindige levertijd weg

De eindeloze levertijd van de Citroën C3 Aircross kan gezien worden als collateral damage van de huidige algemene politieke situatie en de vele crises. Wat klanten doen die al maanden wachten en hun leaseauto hebben moeten inleveren, is een open vraag.

Gelukkig blijven we improviseren met de Saab 9-3 OG Aero Hirsch. Die moet in de winter terug naar de hangar, maar de daarvoor gereserveerde ruimte blijft waarschijnlijk voorlopig leeg. De winterbanden werden uit de schappen gehaald nadat ik ze daar had neergezet, in de naïeve gedachte dat ik ze niet nodig had.

Nu rolt de Saab zelfs in de winter in het dagelijkse gebruik. Hij doet het goed, stoelverwarming en verwarming zijn geweldig, maar sorry voor het oude plaatwerk. Want in tegenstelling tot de 9000, die ook in de winter rijdt, is de carrosserie van de 9-3 OG niet bijzonder goed bestand tegen roest.

10 gedachten over 'De oneindige levertijd van de Citroën C3 Aircross"

 • blanco

  Voor zover bekend wordt de C3 Aircross geproduceerd in Spanje (Zaragoza).

  Beantwoorden
 • blanco

  Dat is een wild verhaal...

  Militaire activiteiten in Bremerhaven en een Citroën C3 betrapt in het onofficiële verboden gebied?
  Ik kom er niet uit.

  Maar ja, of beter gezegd nee, het annuleren van de bestelling zou niet effectief zijn. Dat zou hetzelfde zijn als uit een rij uitwijken om te protesteren tegen de lengte ervan en weer in de rij gaan staan...

  In de tussentijd wens ik de 9-3 veel plezier met zijn ren en weinig zout of gespleten onder zijn poten.

  Beantwoorden
  • blanco

   Ik kan je helpen. De haven is de hub wanneer de VS troepen naar Europa verplaatsen of terugtrekken. De trein gaat dan verder, eerder naar Beieren. Vandaag naar Polen of de Baltische Staten.

   Beantwoorden
   • blanco

    Bedankt, dat is logisch. Nog een reden om daar niet qua capaciteit en ruimte te parkeren. In Stoltenberg heb je een sterke bondgenoot voor de tijdige levering van de geblokkeerde C3 😉

    Beantwoorden
 • blanco

  Moet ik de C3 ophalen en overdragen? Ik reis momenteel veel tussen noord en zuid

  Beantwoorden
  • blanco

   Niemand komt op het terrein. Neu Isenburg heeft al geprobeerd auto's te krijgen, lukt niet. Nog steeds goed idee.

   Beantwoorden
 • blanco

  Aha! Ik vroeg me al af waar de Citroën gebleven was. Dus hij staat. Dat is behoorlijk vervelend. Is annuleren een optie?

  Beantwoorden
  • blanco

   De optie kan misschien worden ingetrokken. Maar zou het effectief zijn?

   Beantwoorden
   • blanco

    Het is correct. Annuleren op het rechte stuk naar huis zou zeker verkeerd zijn.

    Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert