Geduld? Nieuws van de bestelling van nieuwe Citroën!

De nieuwe auto business is moeilijk geworden. Niet alleen als het om Citroën gaat. Saab-werkplaatsen die nieuwe auto's van andere merken verkopen, klagen ook over trage leveringen. Het druppelt op zijn best, en de industrie is op dit moment mijlenver verwijderd van een constante instroom. Hoe zit het met onze nieuwe auto-bestelling van Citroën? Als vrijblijvende leverdatum in het voorjaar werd augustus 2022 aangekondigd. Nu meldde ze filiaal van Stellanti in Neu-Isenburg.

Citroen C3 Aircross
Citroen C3 Aircross

Het nieuws was natuurlijk niet goed. Ik verwachtte het, hoewel er een sprankje hoop was op een redelijk geplande levering. Nu is er een nieuwe verwachte datum. Onze stadsauto zou in november arriveren, maar dat is natuurlijk ook niet 100% zeker.

Immers, en dat is positief, onze contactpersoon in Neu-Isenburg regelt het. Zonder te vragen, uit eigen beweging, en we hebben daar de status van een normale klant. De blog is (waarschijnlijk) nog onbekend. Dus wat dat betreft zijn de duimen nog steeds omhoog, de service is goed.

Wat nu? We wachten op ze Volgorde, maar overweeg alternatieven. Gelukkig zijn we zonder druk onderweg, de oude Saab doen hun werk betrouwbaar, en als ze toch stilstaan, is dat onvrijwillig en door overmacht (verslag volgt).

Nieuwe auto's per direct beschikbaar

Toch is het de vraag hoe we zullen reageren als november als leverdatum wordt vastgesteld. De Chinese verkoper van elektrische auto's zou een paar plaatsen verder kunnen leveren. Betrouwbaar, nog dit jaar. Maar China? Eerlijk? Dan liever een oude Zweedse verbrandingsmotor met turbo.

Bovendien wilden we eigenlijk een auto van het merk met de dubbele hoek. Gewoon omdat we het merk en zijn geschiedenis leuk vinden.

Wellicht is er nog een alternatief. Citroën heeft er een online verkoop met direct beschikbare voertuigen. Dat bestaat ook te midden van alle beschikbaarheidscrises. Inclusief een C3 Aircross. Wel in de verkeerde kleur, d.w.z. verder zwart, maar met het gewenste schuifdak.

Een ding is zeker, het kopen van een nieuwe auto kan lastig zijn als je al tientallen jaren gewend bent aan directe beschikbaarheid. Het is bijna zoals onze Zweedse oude auto's en de lange zoektocht naar een speciaal model in de optionele uitrusting. Nu is het hetzelfde bij het kopen van een nieuwe auto. Maar we zijn getraind in geduld.

Met beelden van Citroën Communication

5 gedachten over 'Geduld? Nieuws van de bestelling van nieuwe Citroën!"

 • blanco

  Ik had misschien aangeraden om over te stappen op een auto van een jaar oud. Maar ze zijn nog niet beschikbaar als facelift-modellen.

  • blanco

   Ik heb geen idee hoe het zit met Zitron. Maar auto's van een jaar oud zijn over het algemeen net zo zeldzaam als nieuwe auto's. DDR 2.0 of zo.

 • blanco

  U kunt annuleren als het te lang duurt. De enige vraag zou zijn, wat zou een alternatief zijn? Alfa Romeo misschien? De toon zou leuk zijn

  • blanco

   De toon is in ieder geval visueel geweldig. Maar is hij een Alfa? Een lezer hier heeft er een besteld. Eens kijken wat hij daarover te zeggen heeft.

 • blanco

  Bij ons bedrijf is het net zo. Geen bedrijfswagen waarbij de leverdatum niet wordt uitgesteld. De autodealer zorgt in ieder geval voor je, onze coördinator zit regelmatig zonder water. Hij moet zich de data samen afvragen.

Reacties zijn gesloten.