Naar het noorden - bestemming SAABstad en het Saab Festival!

Nu was het eindelijk weer zover. Trollhättan belde en veel SAAB-vrienden kwamen met hun voertuigen. Ik had het weekend omgebouwd tot een achtdaagse vakantie in Zuid-Zweden, op 8 juni op weg naar het noorden met Yaroslav, een vriend uit Oekraïne die momenteel niet naar huis kan. De reis vond plaats van Lüneburg via Mukran met de Skåne-Jet. De jetferry brengt je in twee uur en 15 minuten naar Ystad.

De aankomsttijd in Ystad geeft je bijna de hele dag, wat bij de andere veerverbindingen niet het geval was. Terwijl hij door Ystad slenterde, merkte Jaroslaw op: "Het lijkt hier wel Lüneburg." En dat is waar. Hier, net als in Lüneburg, viert het Hanzetijdperk een gelukkig nieuw begin in de architectuur.

Mooie Ystad - architectuur uit de Hanzetijd
Mooie Ystad - architectuur uit de Hanzetijd

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Reacties zijn gesloten.