DeLorean durft en komt terug naar het heden

Er zijn automerken die nooit dood waren, zoals DeLorean bijvoorbeeld. De schandalige en mysterieuze fabrikant die tijdens zijn korte productiemomenten meer verhalen vertelde dan concurrenten in decennia konden. Na afloop bleven de liefhebbers zich bezighouden met de aftersales. Ze verzekerden zich van productietools en merkrechten. De Brit Stephen Wynne bouwde op de ruïnes een klein DeLorean-imperium. Decennia na het einde van de productie zijn de omstandigheden rond de DMC-12 zo paradijselijk dat Saab-fans, met hun ogen gericht op de ellende in Nyköping, er alleen maar van kunnen dromen.

Joost de Vries heeft nu het roer over als CEO en DeLorean reist met hem terug naar het heden. De reis is spannender dan je zou verwachten, de plannen voor de komende jaren zijn ambitieus. Ze hebben een zwak punt, maar de mythe van DeLorean zou het kunnen overtreffen. Afgezien van reisplannen, blijft de DeLorean Motor Company in contact met zijn roots en blijft hij zorgen voor de historische erfenis.

DeLorean Alpha5
DeLorean Alpha5

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Reacties zijn gesloten.