Uitgepakt - Koenigsegg Gemera 1:18 door GT Spirit

Het ligt al een paar dagen op mijn bureau. De coole Koenigsegg Gemera op schaal 1:18 van GT Spirit. Een geweldige miniatuur die me even aan het denken zet. De nieuwe Gemera moet in onderdelen in Trollhättan worden geproduceerd. Gebouwen van de oude Saab-fabriek waren bedoeld als onderdelenfabriek, met de eindmontage in Ängelholm. Zo gaat dat niet, want Koenigsegg AB en NEVS zijn inmiddels uit elkaar gegaan. In plaats daarvan zal de Gemera 100% Ängelholm zijn. Dat is pech voor Trollhättan. Omdat de hypercar hot is.

Koenigsegg Gemera door GT Spirit
Koenigsegg Gemera door GT Spirit

Zelfs buiten de mislukte ideeën zijn er Saab-parallellen die bijna beangstigend kunnen zijn. De Gemera zou de evolutie van de Saab . kunnen zijn Aero X-studie zijn en hun ontwerp bijwerken. Er is de typische cockpit van de piloot en de voorruit die zich om het interieur wikkelt. Dit is puur Saab-ontwerp, subtiel verfijnd en vervoerd van 2006 tot 2022. Of RAW Design, de ideeën- en malworkshop van Christian von Koenigsegg (CvK) echt door Trollhättan is geïnspireerd, is onbekend.

Hoe langer je echter naar de nardo-grijze Gemera op schaal 1:18 kijkt, hoe duidelijker het lijkt.

De modelauto van GT Spirit, een leverancier uit Hong Kong, is officieel gelicentieerd door Koenigsegg Automotive AB. Het werk is navenant gedetailleerd, Koenigsegg heeft een grote reputatie te verliezen. De miniatuur komt exact overeen met de Gemera, het CvK oa op de Monterey Autoweek getoond en die bij de historische Circuit de Reims Gueux een korte en puur elektrische uitrol gehad.

Cockpit - uitzicht op de Gemera
Cockpit - Uitzicht op de Gemera

Het is de allereerste keer dat ik een GT Spirit-model op mijn bureau heb. Natuurlijk ben ik enthousiast en de Gemera is zoiets als enthousiasme op het eerste gezicht. Waarbij eerlijk gezegd vooral de Gemera zelf en zijn gekrompen imago hiervoor verantwoordelijk zijn.

De revolutionaire FreeValve-motor bevindt zich onder glas
De revolutionaire FreeValve-motor bevindt zich onder glas

Omdat de Gemera cool is. De meest esthetische Koenigsegg tot nu toe. Men is gewoon blij dat zo'n fascinerend mooi voertuig vol innovatieve ideeën in Zweden zal worden geproduceerd en niet in China.

Laten we het hebben over de Koenigsegg-modelauto zelf die uitgepakt voor me staat. Het is een geweldige bioscoop in 1:18, maar niet een hele grote. De oplage is gelimiteerd tot 1.500 stuks wereldwijd, de verpakking is smaakvol en waardevol en het design is tot in de puntjes verzorgd.

Geweldige grote remmen met Koenigsegg remklauwen
Geweldige grote remmen met Koenigsegg remklauwen

Alleen al het kijken naar de enorme remschijven, geperforeerd en met Koenigsegg remklauwen, is leuk. De Koenigsegg FreeValve-motor schuilt achterin en het interieur is ook iets voor de auto-gourmetafdeling.

Dat is geweldig, en dan is er nog de prijs, die varieert tussen € 119,00 en € 99, ​​afhankelijk van de provider, en die meer dan redelijk is voor deze rijkdom aan details. GT Spirit blijft daar met een aangename tractie, en de miniatuur zou een volledige score krijgen, ware het niet voor een kleine ergernis, helaas.

Heck - ook een chocoladekant van de Zweedse hypercar
Heck - ook een chocoladekant van de Zweedse hypercar

Zoals zo vaak bij producties uit China zijn implementatie en kwaliteit een probleem. De kleinste lijmresten moeten met een pincet worden verwijderd, wat jammer is. Elke miniatuur wordt geleverd met een Quality Assurance-kaart, wat een leuke touch is. Maar helaas niet meer.

Dit betekent dat de Gemera, die bij het uitpakken een authentiek verjaardagscadeau gaf, slechts 4 van de 5 sterren krijgt.

Uitgepakt Beoordeling van 5 mogelijke sterren: ⭐⭐⭐⭐

Saab Aero X Club-leden kunnen de Gemera besturen in onze Shop kopen tegen een voordelige clubprijs.

2 gedachten over 'Uitgepakt - Koenigsegg Gemera 1:18 door GT Spirit"

  • Een geweldig model, het is ongebruikelijk dat de modelauto eerst komt en dan het echte werk. Dit is waarschijnlijk goede creatieve Koenigsegg-marketing.

    • Het is niet zo ongewoon. Er zijn veel modellen auto's die helaas nooit in productie zijn gegaan en ook nooit meer zullen gaan. Ze kwamen allemaal voor het origineel - voor altijd.

      Marketing? Ik denk van niet. Het geautoriseerde, beperkte en toch betaalbare model is meer een concessie aan 1.500 fans van Zweedse techniek die nog steeds niet tot de financieel elite doelgroep van het origineel behoren 😉

Reacties zijn gesloten.