Elektrisch automerk Polestar voelt zich aangetrokken tot Trollhättan

Welkom in Saab-stad! Het elektrische automerk Polestar voelt zich aangetrokken tot Trollhättan. Dit is helemaal niet verwonderlijk, aangezien de Chinese Geely Group, waartoe Polestar behoort, al lang de voormalige Saab-testfaciliteiten in de Stallbacka gebruikt. Nu wordt het gastoptreden een vaste waarde. Met proefwerkplaats en kantoren.

Polestar 5 Platform - Ontwikkelingscentrum VK.
Polestar 5 Platform - Ontwikkelingscentrum VK.

Zelfs nadat Saab was vertrokken, bleef Trollhättan een ontwikkelingslocatie voor de auto-industrie. Een aantal fabrikanten heeft daar vestigingen, NEVS is en was een dienstverlener voor bekende bedrijven. Niet alleen Volvo en Koenigsegg of Jaguar - Land Rover zijn te gast in de Stallbacka. Ook de hele Geely Group is erg actief – geen wonder. Omdat bij Geely meer ingenieurs met Saab-geschiedenis werken dan bij NEVS.

Polestar heeft nu een permanente vestiging geopend in Trollhättan. Het innovatieve elektrische automerk is huurder in het Innovatum-complex op Göta Älv, binnen gehoorsafstand van het Saab Museum. Polestar heeft nu 700 vierkante meter kantoorruimte en een testwerkplaats van 500 vierkante meter gehuurd. Er werken 20 medewerkers, van wie de meesten in Trollhättan wonen.

Polestar gebruikt het veldkantoor voor ontwikkelings- en testactiviteiten. De Stallbacka met windtunnel en testfaciliteiten is niet ver, de Saab-testbaan in de fabriek maakt werken mogelijk zonder gestoord te worden door vreemden. Goed nieuws voor Trollhättan, want de locatie wordt nog versterkt. David Ekholm, die het filiaal voor Polestar beheert, verwees naar de hoge automobielcompetentie ter plaatse, die voortleeft na de Saab-tijd en maakte de keuze gemakkelijk.

Met visuals van Polestar

7 gedachten over 'Elektrisch automerk Polestar voelt zich aangetrokken tot Trollhättan"

 • blanco

  Ik ben blij voor Trollcity dat de kamers nog steeds op een innovatieve manier worden gebruikt.

 • blanco

  Als je kijkt naar het platform dat op deze manier is gemaakt, realiseer je je hoeveel goede energie en hoeveel waardevolle grondstoffen worden gebruikt. Wanneer gaan maatschappij en politiek merken dat alles wat niet met veel moeite geproduceerd hoeft te worden de echte milieubeschermer is?
  Ook auto's van 20 jaar en ouder die in topconditie zijn moeten gepromoot worden! Dat wil natuurlijk niemand. Blijven produceren en consumeren. Welnu, als je deze zinloze activiteit in Oekraïne vergelijkt en de hoeveelheid energie en materiaal die daar wordt verspild in ogenschouw neemt, kun je in feite nog steeds duizenden nieuwe auto's produceren. Wij mensen zullen er waarschijnlijk nooit achter komen.

  • blanco

   Helaas is dat de waarheid. We hebben veel energie gestoken in het produceren van iets nieuws dat net iets effectiever is. Maar ze verliezen de werkelijke kosten en moeite uit het oog.

   Een echte heroverweging vindt over het algemeen niet plaats, het woord verzaking van consumptie is een taboe. In plaats daarvan maken we ons zorgen over de groei en kopen onze groene ministers olie en gas van de mensen die maanden geleden voor hen taboe waren. Het is gewoon gek.

   2
   3
  • blanco

   Wij mensen & de serie

   platform, Oekraïne en kunnen we het repareren? Dat is een interessante keten van verenigingen...

   Een paar weken geleden zou ik er geen woord van hebben begrepen en je opmerking afdoen als onsamenhangend gezeur. Maar een paar weken geleden was lang geleden...

   Het is waar. Het is allemaal verbonden. De oorlog in Oekraïne is verbazingwekkend effectief tot ver buiten de landsgrenzen en onthult wereldwijde afhankelijkheden en hoe ongelooflijk kwetsbaar onze economie is.

   U komt snel bij het grote geheel – inclusief verbruik en milieu. Het is compleet krankzinnig wat er gaande is in de politiek (inclusief NGO's), lobby's en de media.

   In elke crisis is er ook een kans. En iedereen grijpt ze, drijft hun favoriete zeug door het dorp. Verschrikkelijk!

   En iedereen heeft DE oplossing - van A, zoals bewapening of kernenergie, tot Z, zoals taart in de lucht. Alles van A tot Z. Varkensvlees, koolzaadolie, rundvlees, kolen, elektrische voertuigen, tofu, vuurraderen, dienstplicht, erwten, bonen en linzen...

   Momenteel kun je alles wat mogelijk en onmogelijk is verklaren als DE oplossing of DE duivel. En iedereen doet het en oude, soms heel persoonlijke accounts worden heropend. Bijvoorbeeld als een CDU-voorzitter in een gesprek drie keer benadrukt dat hij niet in de Bondsdag zat toen de dienstplicht werd geschorst en daar altijd tegen was.

   Maar nu ben ik aan het dwalen en dwalen. Ja, uw punt (geldig en correct) was dat hier alternatieven voor zijn. Ik voel hetzelfde. Voor elke zeug die we door het dorp rijden, zijn er alternatieven. En of het nu een zekere afstand doen van consumptie is. Waarschijnlijk niet de slechtste oplossing voor mens en milieu.

   Het is ook fascinerend hoe hoog de levensstandaard en tegelijkertijd zelfvoorzienend we ooit waren. In een land zo klein (qua bevolking) als Zweden, was er vroeger (bijna) alles. Vliegtuigen, auto's, radio's, fornuizen, koelkasten, wat dan ook...

   Maar ik ken ook deze onafhankelijkheid van Duitsland en mijn eigen levensduur. Bij mijn grootvader aaide ik konijnen, voerde ze keukenafval (bijvoorbeeld aardappelschillen) en at ze vervolgens op. Het vlees was volledig CO2-neutraal en voor 101% onafhankelijk van de wereldmarkt en wereldgebeurtenissen. En ook van de Belastingdienst of het Ministerie van Economische Zaken. Misschien had het model daarom geen toekomst?

   Ook reparatie en onderhoud van techniek (bijvoorbeeld een auto) zijn ongewenst. Er is zoveel meer mogelijk, fiscaal en economisch. De nieuwe auto om de paar jaar is de maatstaf. En volgens de huidige opvattingen stoot een kilo soja die naar een tofufabriek over de hele wereld moet minder CO2 uit dan het ei van een kip die zich in eigen tuin voedt met een paar wormen en de douane en de belastingdienst omzeilt genereerde meerwaarde .
   Wie dit gelooft zal gered worden....

   • blanco

    Bedankt Volaab, zeer goed geformuleerd en to the point! Ik kan me er 100% mee identificeren, ook de konijnen.

 • blanco

  Goed nieuws voor Trollhätten

  Ik ben blij voor deze sympathieke stad als ze economisch actief blijft in de automobielsector en aantrekkelijk blijft als vestigingsplaats. Wat nog ontbreekt is een productie...

  Het goede nieuws is goed nieuws, maar het is ook een soort herinnering aan wat er ontbreekt. Ik lees dit dan ook met gemengde gevoelens – al is het natuurlijk goed nieuws…

  Nou ja, misschien zullen de sluizen en het kanaal ooit en op de een of andere manier zo intensief worden gebruikt als de windtunnel?
  Die (trol-) zou wel wat hebben.

 • blanco

  Nou, misschien hernoemt iemand de Polestar 1 per ongeluk als Sonett of aerox 😉

  5
  1

Reacties zijn gesloten.