Evergrande Auto-aandelen uit de handel gehaald

De aandelen van Evergrande Auto (HK 0708) en Evergrande moedermaatschappij (HK 3333) en andere dochterondernemingen zijn vanochtend van de Hong Kong Stock Exchange gehaald. Er was geen verklaring voor de redenen. Investeerders en crediteuren verwachten de verkoop van verdere Evergrande-activa als onderdeel van de herstructurering. Evergrande zou schulden hebben van meer dan 300 miljard dollar.

Hengchi 5LX
Hengchi 5LX

Evergrande Auto kreeg het een paar dagen geleden vergunningen voor verkoop en productie van Hengchi 5th LX. De productie in de fabriek in Tianjin is al aan de gang en klanten kunnen de volledig elektrische SUV pre-orderen. Evergrande Auto Shops bestaan ​​al in Beijing, Shanghai en Tianjin. De leveringen van Hengchi 5 LX staan ​​gepland voor april.

Evergrande Auto verwacht zelfs intern slechts kleine hoeveelheden voor 2022. De reden is het beperkte vermogen van het bedrijf om te handelen vanwege de krappe liquiditeit. De situatie zal naar verwachting pas in 2023 merkbaar verbeteren.

Op zondag berichtten lokale media over de aanstaande verkoop van Evergrande's belang van 30% in een vastgoedbedrijf aan de Avic Trust Co.Ltd. voor een onbekend bedrag.

In Trollhättan is NEVS AB een andere Evergrande-holding te koop. De verandering van eigenaar wordt dit voorjaar verwacht. Hier is nog geen nieuws over. Sterker nog, het bedrijf blijft schrijven in prachtige continuïteit nieuwe banen het einde. De lijst met aanbiedingen is relatief uitgebreid.