Programma voor het Saab-festival in Zweden 2022 (voorlopig)

Het Saab Museum, als organisator van het festival, heeft het voorlopige programma gepubliceerd. Het cultmerk uit Trollhättan bestaat dit jaar 75 jaar, is dat geen reden voor een feestje? Het programma is nog rudimentair en misschien mis je de oude tijd. Toen Erik Carlsson op 80-jarige leeftijd op het podium stond en het publiek verrukte als entertainer. Helaas heeft het merk niet al te veel ambassadeurs van het kaliber van Erik Carlsson. Hij is vermist.

Team Tidö op het Saab Festival 2013
Team Tidö op het Saab Festival 2013

Dat mag niemand ervan weerhouden om in juni naar Trollhättan te gaan en te feesten in de geboorteplaats van Saab. Het festival is een geweldige kans om fans en gelijkgestemden uit vele landen te ontmoeten. Zoals altijd is het museum de hub voor alle activiteiten en tegenwoordig de onbetwiste hub van de Saab-melkweg. Het volgende Programma-items staan ​​tot nu toe vast.

10. juni

Het Saab-museum is geopend van 10 tot 18.00 uur. Gedurende de dag zullen er verschillende seminars en lezingen plaatsvinden, details worden later bekend gemaakt. Het bijwonen van de seminars kan heel opwindend zijn, met voormalige Saab-ontwerpers en ontwikkelingsingenieurs die opwindende feiten uit de geschiedenis van het merk rapporteren.

Geschiedenis uit de eerste hand - die je als Saab-fan gretig in je opneemt.

2013 - laatste optreden van Erik Carlsson. Sindsdien is hij spoorloos.
2013 - Laatste optreden van Erik Carlsson. Sindsdien is hij spoorloos.

11. juni

Het museum is weer open van 10 tot 18.00 uur en biedt verdere seminars aan. Op deze dag is het Innovatum-gebied rond het museum alleen van het merk Saab. Zoveel Saab op één plek, er zullen er meerdere zijn, je zult ze nergens anders vinden.

's Avonds is er een optocht met de originele Saab (!) en alle aanwezige Saab 92's ter plaatse richting het stadscentrum. Details volgen.

12. juni

Het museum is weer open, er lijkt geen programma of seminars te zijn. In plaats daarvan verschuift de actie naar de Kinnekulle-ring, waar fans hun Saab kunnen laten vliegen. De Zweedse Saab-clubs zorgen meestal voor de bezoekers op de ring.

Carlsson in het vat, niet op het dak. Dat was er ook.
Carlsson in het vat, niet op het dak. Dat was er ook.

Wat ontbreekt er in het programma en zou er nog kunnen komen?

Vanwege de bijzondere situatie rond NEVS is het onduidelijk of het bedrijf de heilige zalen zal openen voor de fans. Tot nu toe heeft het bedrijf daarin nog nooit teleurgesteld. Het is mogelijk dat een dergelijk besluit pas op het laatste moment wordt genomen.

Ervaren festivalgangers zullen de legendarische onderdelenverkoop op donderdag en vrijdag zeker missen. Het is niet helemaal uit te sluiten dat er iets in deze richting zou kunnen plaatsvinden. Maar wed er niet op.

Het legendarische Saab-diner op zaterdagavond zal zeker worden gemist. Er lijkt geen diner te zijn zonder Erik Carlsson, die een geweldige entertainer was. Het is (helaas) onwaarschijnlijk dat het nog in het programma zal verschijnen.

Een gedachte over "Programma voor het Saab-festival in Zweden 2022 (voorlopig)"

  • blanco

    Ik ben blij dat ik in 2013 aan Trollhaettan heb kunnen deelnemen. Mijn zoon en ik zullen het altijd onthouden. Het waren geweldige en interessante dagen. Ik had zelfs een persoonlijk gesprek met Erik Carlsson en kreeg een opdracht van de heer Saab. Trollhaettan is ook een reis waard. Omwegen naar de omgeving hadden het verblijf verrijkt

Reacties zijn gesloten.