250 nieuwe abonnees op de Saab-blognieuwsbrief

Sinds we het herziene Saab-nieuwsbriefconcept hebben geïntroduceerd, zijn er 250 abonnees gekomen. Prachtig, want dat spreekt voor de interesse in Saab en ons idee. De nieuwsbrief wordt steeds meer de Saab-informatiebron naast de SaabBlog. Want het brengt ook nieuws dat hier niet tijdig een plek vindt. We hebben goed geluisterd en geïmplementeerd wat de lezers me over het onderwerp schreven. Daarom zijn er de afgelopen weken wat aanpassingen geweest. Maar ik kan (helaas) niet aan alle wensen voldoen.

Saab-nieuwsbrief

Saab-nieuwsbrief eenmaal per dag

De nieuwsbrief is kleurrijker geworden. Van tijd tot tijd vervoert hij een paar vouchers en ook de "Saab-foto van de dag" met een paar korte regels en ander nieuws. De lay-out zal binnenkort iets veranderen en een beetje veeleisender worden.

Maar het zijn algemene dingen die veranderd zijn.

Tot nu toe is er een korte of langere kennisgeving in de nieuwsbrief voor elk nieuw bericht op de blog. Niet iedereen houdt van twee Saab-e-mails per dag, de een of de ander voelde zich geïrriteerd of gehinderd. Dat hebben we veranderd. De nieuwsbrief over het kernonderwerp van Saab komt maar één keer per dag in de mailbox, ongeacht hoeveel artikelen er worden gepubliceerd.

Naast minder e-mails in elke mailbox, verkleinen we ook onze CO2-voetafdruk. Want, zoals vaak wordt vergeten, elke e-mail verbruikt energie en digitalisering is allesbehalve CO2-neutraal.

De bijzaken blijven een uitzondering. Iedereen die naast het Saab-onderwerp informatie over Koenigsegg, Evergande of Sono Motors heeft geboekt, ontvangt bij elk nieuw artikel de gewenste aanvullende informatie per e-mail.

Saab-nieuwsbrief in het Engels

Het SaabBlog-project wordt steeds meer internationaal gelezen, met alleen al in december en januari een plus van 30%. Daarom wordt er vaak gevraagd om een ​​Engelstalige nieuwsbrief – parallel aan de Duitse versie. Hier bereiken we ten laatste onze grenzen. Het realiseren van de soms zeer uitgebreide dagelijkse nieuwsbrief in twee talen is qua tijd niet mogelijk.

Alle wensen komen (helaas) niet uit. Het blogproject is nog steeds een verhaal dat door Saab-fans voor Saab-fans in hun vrije tijd wordt gerealiseerd. Zelfs als het van tijd tot tijd verborgen is.

Newsletter abonnieren

Lists*

Loading

2 gedachten over '250 nieuwe abonnees op de Saab-blognieuwsbrief"

 • blanco

  Fascinerend...

  Alles wat je doet. Individuele nieuwsbriefabonnementen. Dit is geweldig.

  Maar is het ook niet een beetje over de top? De Saabblog is advertentievrij geworden en leest zeer, zeer aangenaam. Wie niet geïnteresseerd is in Sono Motors, Evergrande of Koenigsegg kan er gemakkelijk langs scrollen.

  Dat mag je verwachten van abonnees op een nieuwsbrief. Iedereen krijgt dezelfde en max. één per dag. Het onderwerp Saab en de Saab-foto van de dag altijd boven en van tevoren.
  Al het andere daaronder. Je kunt het ook lezen, links volgen of het gewoon met rust laten. Elke abonnee zou dat moeten kunnen.
  De redactie zou ontlast worden en de CO2-balans van de nieuwsbrief zou weer verbeterd worden.

  Het is echt niet aan mij om hier hardop over zulke zaken na te denken. Het blogteam doet fantastisch "werk" op vrijwillige basis en moet op elk moment doen wat zij denken dat goed en leuk is.

  Maar dan bijt de hond in zijn eigen staart. Lezers en nieuwsbriefabonnees vinden het gemakkelijk om een ​​verzoekconcert te regelen. En wensen vervullen kan ook leuk zijn. Maar een wijdverbreid fenomeen is de TOORTARM...

  Je geeft je pink, geeft je hand en bonkt, ineens is je hele arm weg.
  Ik hoop dat Tom hier altijd op tijd op de rem trapt en nooit een inspanning doet die een leuke rem voor zichzelf zou kunnen worden. Dat zou echt jammer zijn...
  Ik wens de blogger altijd een gezonde en vreugdevolle relatie met zijn project. Moge hij altijd voor zijn arm, handen en kleine vingers zorgen...

  Je hoeft niet alles te accepteren wat je kunt doen. De blog doet ongelooflijk werk. Alleen al tegen deze achtergrond zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat lezers ook dankbaar uniforme nieuwsbrieven ontvangen. Een betere CO2-balans van de Saab-nieuwsbrief is toegevoegd ...

  • blanco

   Bedankt! Sterker nog, we houden constant de benodigde tijd in de gaten en proberen een gezond evenwicht te vinden. Het project heeft zijn eigen dynamiek en verandert voortdurend. Je ziet het in de nieuwsbrief. De verschillende divisies bestonden omdat sommige Saab-fans een probleem hadden om buiten de gebaande paden te denken. Dat is gelukkig grotendeels geschiedenis.

   Maar: De nieuwsbrieven van de "perifere zaken" lopen automatisch. Geen extra werk - alleen de Saab-divisie krijgt dat.

Reacties zijn gesloten.