Evergrande Auto plaatst vacatures (en herstart)

Het is stil geworden rond Evergrande en het merk Hengchi. De crisis van de vastgoedontwikkelaar heeft de ambitieuze plannen on hold gezet. De toekomst staat ter discussie. De massaproductie van elektrische auto's zou eigenlijk in januari van start moeten gaan en de eerste voertuigen zouden geleverd moeten worden. Daar is niets meer van vernomen, maar de fabrikant moet nog niet helemaal worden afgeschreven. Er zijn tekenen van leven in China en opnieuw moet men zich afvragen wat ze voor Trollhättan kunnen betekenen.

Evergrande (NEVS) Tianjin-fabriek. Fotocredit: Reuters
Evergrande (NEVS) Tianjin-fabriek. Fotocredit: Reuters

Evergrande adverteert met banen

Evergrande Auto bundelt al geruime tijd zijn automotive-expertise in Tianjin. De fabriek werd oorspronkelijk gebouwd door NEVS. Tegenwoordig is het, althans visueel, eigendom van Evergrande Auto - in plaats van de NEVS-letters is de Hengchi-leeuw op het gebouw aangebracht. De fabriek is de enige in het Evergrande Empire die voertuigen kan produceren. Met machines die deels in Zweden zijn gedemonteerd. De andere Evergrande-werken zijn nog niet voltooid wegens geldgebrek.

Er worden ongeveer 100 nieuwe medewerkers gezocht voor de fabriek in Tianjin, de vacatures zijn lokaal geadverteerd (sollicitatie naar hr.china.tj@evergrandeauto.com).

De herstart van de productie van elektrische auto's moet wachten - melden regionale media. De vraag naar levensvatbare financiering is gerechtvaardigd en kan op dit moment niet worden beantwoord. De OEM-partners van Evergrande zouden (naar verluidt) de levering hervatten, die eerder was stopgezet.

Vacatures bij Evergrande Auto
Vacatures bij Evergrande Auto

De kwestie van de productielicenties is nog steeds open. Wat nog niet is toegekend voor een Evergrande-voertuig.

Over het algemeen dienen de vacatures te worden voorzien van een vraagteken. Ze kunnen een instrument zijn om een ​​signaal af te geven. Vacatures, of de wil om personeel uit te breiden, hoeven er niet per se mee in verband te worden gebracht.

NEVS en de verandering van eigendom

De vraag wat het teken van leven van Evergrande Auto betekent voor Trollhättan is moeilijk te beantwoorden. NEVS plant de verandering van eigenaar, wat gemakkelijker uit te voeren zou zijn als Evergrande de autoplannen zou begraven. Maar daar lijkt het nog niet op, al leek het er de laatste weken op dat er niet al te veel zou kunnen komen.

De koers van het aandeel Evergande Auto (HK 0708) kwijnt gewoon lusteloos weg en toont geen verbeeldingskracht voor de toekomst.

Het lijkt erop dat er nog niets is gedaan en de verandering van eigendom pas was voltooid toen de handtekening droog was en het geld was gestroomd. Je kunt vooraf nergens op wedden. De toekomst van Trollhättan is nog onzeker.

3 gedachten over 'Evergrande Auto plaatst vacatures (en herstart)"

 • blanco

  Tom een ​​vraag voor jou als expert –
  Wat doen degenen die bij NEVS werken al zoveel jaren?
  Waar zijn de resultaten van hun werk?
  Wat kun je al zoveel jaren doen en waar zijn de resultaten?

  • blanco

   Ze hebben veel gedaan. Testen en ontwikkelen voor bijvoorbeeld andere autobedrijven.

   Maar het meeste dat ze hebben gedaan zijn dromen, die nooit zullen uitkomen.

   Laten we afwachten wat er gaat gebeuren. Misschien heeft NEVS meer dan 9 levens.

 • blanco

  “Toepassing op…”

  Begin elke dag met een glimlach. Ik ben gewoon aan het genieten. Bedankt voor de tip en het e-mailadres. Een of twee jaar in China zou me zowel cultureel als culinair aanspreken

  Maar serieus, dit is stagnatie op een onvoorstelbare schaal. Als ik aan Evergrande-Hengchi denk, moet ik denken aan het 400 meter lange containerschip dat vast kwam te zitten in het Suezkanaal. Alleen bij Hengchi is het effect anders. Hoe langer het daar blijft hangen, hoe relaxter de toch al gespannen markt voor halfgeleiders en de toch al gespannen situatie qua toeleveranciers aan de auto-industrie. Behalve Evergrande en haar aandeelhouders is er op deze wereld bijna niemand die verlangt naar de start van de Hengchi-productie...

  Een uitermate slechte tijd voor grote ambities in combinatie met financierings- en betalingsmoeilijkheden.

Reacties zijn gesloten.