Elektrische auto van Koenigsegg met circa 2000 pk

Tot nu toe is de Koenigsegg-fabriek grotendeels buiten het onderwerp van puur elektrisch rijden gebleven. De nieuwe Gemera combineert op spectaculaire wijze verbrandingsmotoren en elektrische aandrijvingen. Het is de eerste supersportwagen die gebruik maakt van de nieuwe Freevalve-technologie en ook puur elektrisch kan rijden als hybride. Maar het onderwerp elektrificatie staat op de agenda en Koenigsegg blijft trouw aan de filosofie om veel assemblages in eigen huis te willen ontwikkelen. In december presenteerden de Zweden hun eigen SiC-omvormer voor de Gemera, die naar verluidt kleiner en lichter is dan al het andere dat tot nu toe op de markt is. Veelzeggend is dat de omvormer de naam David draagt.

Koenigsegg SiC-omvormer
Koenigsegg SiC-omvormer "David"

Koenigsegg elektrische auto met 2000 pk

Niet zo gek dus dat Christian von Koenigsegg (CvK) nu de eerste elektrische auto van het merk aankondigt. Het moet rond de 2000 pk zijn, zegt hij in een interview met de Zweedse Auto-Motor-Sport. 3000 pk zou ook kunnen, maar dat zou waarschijnlijk een beetje belachelijk zijn, zegt CvK, niet zonder een opgraving bij de huidige (elektrische) wapenwedloop.

Koenigsegg ontwikkelt een eigen platform voor de elektrische auto, die over 4 jaar klaar moet zijn voor serieproductie. Technisch gezien zou het op Formule 1-niveau moeten zijn, net als de componenten. De elektromotoren, omvormers en accu's die Koenigsegg gebruikt, vind je niet in een Tesla, Toyota of Audi, zegt CvK in een interview. Koenigsegg beweegt zich op een niveau met Formule 1-technologie of op één lijn met militaire ruimtevaart.

Bijzonder zijn de kernwaarden die CvK noemt. 300 km actieradius bij snelwegsnelheid. Als het om snelheid gaat, moet je waarschijnlijk denken aan de afmetingen van een supersportwagen. Het leeggewicht van de komende volledig elektrische sportwagen zou slechts 1.500 kilogram bedragen.

De klant heeft nog steeds de keuze

Klanten van Koenigsegg kunnen echter nog steeds kiezen welk type schijf ze willen gebruiken. Pure verbrandingsmotoren, hybride aandrijvingen of in de toekomst puur elektrisch. De adellijke fabriek uit Ängelholm kan aan alle wensen voldoen, mits ze een zekere financiële draagkracht hebben, en de wetgevers geven kleinere fabrikanten veel vrijheid.

Koenigsegg vertrouwt traditioneel op alternatieve brandstoffen, de V8-motoren van Ängelholm zijn allemaal E85-compatibel. Dat blijft ook zoals het is. Technologie openheid – gespeeld op het hoogste niveau.

Met afbeeldingen van Koenigsegg

5 gedachten over 'Elektrische auto van Koenigsegg met circa 2000 pk"

 • blanco

  Mag het een beetje meer zijn?

  Niks tegen Koenigsegg en een beetje vrijheid in een exclusief segment. Maar het is verbazingwekkend dat rede en gevoel voor verhoudingen nu in stappen van 1000 worden besproken...

  De mainstream baart mij ook zorgen. Mijn puberteit heeft 1000 pk lang als normaal beschouwd. Vrijwel wat er tegenwoordig in een "goede" sedan als een Tesla S zit...

  Op zijn leeftijd waren stappen van 10 nog steeds een groot probleem voor mij. Of nog minder. Toen een klasgenoot me vertelde dat papa's auto 75 pk had, was ik net zo trots als Bolle dat onze oude Volvo, die ik op mijn 18e zou overnemen, 82 pk had. Om nog maar te zwijgen van het feit dat onze nieuwste Volvo maar liefst 115 pk had (gevolgd door een Saab 9K met een waanzinnige 146 pk)...

  Mag het een beetje meer zijn? Twee- of drieduizend pk? Hoeveel wil je? En heb je liever een sportwagen of een stacaravan? Maakt niet uit van 0 tot 100. Beide doen het in 1,9 seconden. Maar je moet er wel rekening mee houden dat de camper op 300 km/u is vergrendeld. Als 400 of 500 km/u belangrijk voor je is, waarom neem je dan niet de SUV, de sedan of de sportcoupé...

  Wat je ook beslist, het is CO2-neutraal, de klant is koning en wat rijplezier gegarandeerd. Ook in de stacaravan...

  • blanco

   Ze spreken tot mij vanuit de ziel. Deze PS-drukte is erg vermoeiend.
   Als een kleine bemoeial als Koenigsegg met 2000 pk troeven, dan moeten de grote bedrijven volgen, het is niet mogelijk voor onze sportwagens om een ​​paar honderd pk bazen te hebben. Waar zouden we komen......

   • blanco

    Ja, het werkt helemaal niet. En als een sedan in minder dan 2 seconden van 0 naar 100 gaat, dan moet een vrachtwagen (een grote pick-up) het minstens in minder dan 4 doen....

    Waar zou je anders heen gaan?
    En bovendien zijn zeldzame aardmetalen (de naam zegt het al) en elektriciteit beide CO2-neutraal en altijd overal in overvloed! Mag het een beetje meer zijn? Het is in naam van het milieu. Dus alsjeblieft, geen valse bescheidenheid.

    • blanco

     Misschien wil CVK ook laten zien dat elektrisch niet alleen eco is, of het aandeel van de rijkste 1% van de mensheid, die volgens Oxfam verantwoordelijk is voor 15% van de CO²-uitstoot, constant houden....

 • blanco

  Gewoon ingenieurskunst, doet wat mogelijk is, ... zonder dogma's!

Reacties zijn gesloten.