Oude Saab-brochures zijn (gevaarlijk) meer dan alleen culturele activa voor auto's

Toen ik op school zat in mijn geboorteplaats, voordat ik naar kostschool ging, had ik een vriend die autobrochures verzamelde. Hij kon me precies vertellen welke dealer kans maakte op het laatste prospectus en waar kinderen werden weggejaagd. Dat bestond ook, want de dealers moesten de folders van de fabrikant kopen, wat wij niet wisten. In ieder geval hebben we daarom gezworen nooit een Opel of Mercedes te kopen. Omdat kinderen daar niet goed werden behandeld. Uiteindelijk vergaten we de eed. Mijn vriend had een indrukwekkende verzameling, terwijl brochures nooit echt mijn ding waren. Ik ging liever met mijn opa naar auto's kijken. Het zweette de autoverkopers, die op een contract hoopten, terwijl ik er bewonderend naast zat. Daarmee was ik mijn vrienden ver vooruit.

Saab 900 Turbo Cockpit 1979 - een exclusieve aangelegenheid
Saab 900 Turbo Cockpit 1979 - een exclusieve aangelegenheid

Ik wil dit lezen op ...

blanco

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Heb je nog geen SaabBlog-abonnement maar wel zin in een dagelijkse dosis Saab en wil je het volledige artikel lezen?

Al vanaf € 0,17 per dag een abonnement!

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

U krijgt volledige toegang tot alle inhoud en promoties en wordt lid van de Saab-wereld.

Ben je al abonnee of clublid? Logboek Om het hele artikel te lezen.

Reacties zijn gesloten.