Oude Saab-brochures zijn (gevaarlijk) meer dan alleen culturele activa voor auto's

Toen ik op school zat in mijn geboorteplaats, voordat ik naar kostschool ging, had ik een vriend die autobrochures verzamelde. Hij kon me precies vertellen welke dealer kans maakte op het laatste prospectus en waar kinderen werden weggejaagd. Dat bestond ook, want de dealers moesten de folders van de fabrikant kopen, wat wij niet wisten. In ieder geval hebben we daarom gezworen nooit een Opel of Mercedes te kopen. Omdat kinderen daar niet goed werden behandeld. Uiteindelijk vergaten we de eed. Mijn vriend had een indrukwekkende verzameling, terwijl brochures nooit echt mijn ding waren. Ik ging liever met mijn opa naar auto's kijken. Het zweette de autoverkopers, die op een contract hoopten, terwijl ik er bewonderend naast zat. Daarmee was ik mijn vrienden ver vooruit.

Saab 900 Turbo Cockpit 1979 - een exclusieve aangelegenheid
Saab 900 Turbo Cockpit 1979 - een exclusieve aangelegenheid

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Reacties zijn gesloten.