NEVS is op weg naar een verandering van eigendom

Verandert er iets in de Saab-erfenis in Trollhättan? NEVS gaat mogelijk van eigenaar veranderen, laat CEO Stefan Tilk weten. Het bedrijf heeft concrete voorstellen van industriële investeerders. Men is momenteel in gesprek met Evergrande, het gaat over goedkeuring voor de verkoop. En: een oplossing nadert.

NEVS vóór verandering van eigendom
NEVS vóór verandering van eigendom

Krijgt NEVS een nieuwe eigenaar?

NEVS wil zich al maanden losmaken van de Evergrande Group, maar blijft (tot nu toe) bij het Zweedse bedrijf. NEVS is belangrijk voor de autoplannen, zo hoorde je keer op keer uit China. Ondertussen is de situatie fundamenteel veranderd. Evergrande staat feitelijk onder staatstoezicht en administratieve commissies bereiden de herstructurering van de groep voor.

De vraag wat er zou kunnen gebeuren met het automerk Hengchi en zijn auto-ambities is open. Peking weigert een licentie te verlenen voor de productieklare voertuigen, waardoor een voldongen feit ontstaat. Het merk Hengchi staat momenteel on hold. Wat niet voor altijd zo hoeft te blijven.

NEVS CEO Tilk is er momenteel van overtuigd dat NEVS de eigendomsoverdracht dit voorjaar zal voltooien. Hij was het er mee eens Sveriges radio. Het bedrijf moest onlangs bijna de helft van het personeelsbestand ontslaan, maar neemt nu op kleinere schaal nieuw personeel aan.

2 gedachten over 'NEVS is op weg naar een verandering van eigendom"

 • blanco

  Sango en Sono…

  Ik denk aan NEVS. Alleen indirect gerelateerd aan Saab, maar ik ben een beetje nieuwsgierig om te zien of en hoe NEVS zich zou kunnen losmaken van Evergrande.

  Misschien streeft Evergrande belangen in Sango na en kan NEVS zichzelf alleen bevrijden door afstand te doen van verschillende patenten en rechten?

  En dan zijn er nog de NEVS-fabrieken en eventuele productielicenties in China. NEVS stond al in de startblokken, net als Evergrande zelf nu...

  Ik begrijp het niet meer. Evergrande, NEVS, Sono Motors...
  Hoeveel modellen zijn er of zitten er al in de pijplijn? Dat zijn er minstens 10, toch?

  Sango, Sion en ten minste twee 9-3 NEVS EV zijn alleen al 4. Daarnaast is er een breed scala aan Hengchis ...

  Alles draait. Ook bouwkranen. Planten schieten op. Maar er beweegt niets. Alle banden staan ​​stil. Geen van deze auto's rijdt. Dit is historisch gezien zonder precedent in deze dimensie en mondiale constellatie...

  Overweeg de chaostheorie. Ergens op de wereld klappert een vlinder met zijn vleugels en veroorzaakt jaren later ergens op de aardbol een storm...

  GM slaat een deur dicht op Saab en vandaag? Vandaag het hierboven beschreven scenario in een voorheen onvoorstelbare dimensie. En op de een of andere manier zijn beide met elkaar verbonden - op zo'n complexe manier dat een verband, of helemaal niet, alleen wordt onthuld aan chaosonderzoek.

  Ik concludeer dat geen enkele manager in deze wereld in staat is de chaos te beheersen die onvermijdelijk gepaard gaat met een wereldwijde distributie van patenten, eigendom en aandelen, productiefaciliteiten, contractproductie, leveranciers en verkoopmarkten over verschillende juridische meningen en politieke systemen heen. En hoe graag ze ook tegen het tegendeel protesteren, niemand, geen raad van commissarissen, geen (aandeel)eigenaar, geen bestuur, geen rechtbank, geen regering en geen parlement kan dit spel beheersen. Het persoonlijke voordeel, ongeacht welke rol en functie, is betrouwbaar en vertegenwoordigt het maximum van wat voor elk individu beheersbaar is in een groeiend construct ...

  Een neveneffect van globalisering waar niemand bij stil heeft gestaan, is dat de complexiteit van persoonlijke belangen ook globaliseert, zich vermenigvuldigt en uitgroeit tot het onhandelbare.

 • blanco

  De fundamentele vraag: wat doen deze mensen daar?
  Waar zijn de resultaten van hun werk - afgewerkte auto's?

Reacties zijn gesloten.