Start productie Hengchi 5 LX (variant 2)

Ongeveer twee weken na de eerste start van de productie, die plaatsvond met uitsluiting van de media, viert Hengchi 5 LX nu de tweede poging. Met variant 2 is de start hoogst officieel. Het Chinese mediabericht en foto's met het personeel en Hengchi 5 LX doen de ronde. De situatie blijft echter diffuus en moeilijk in te schatten voor buitenstaanders. Om de verwarring compleet te maken staat de Hengchi 6 LX, het tweede model van het automerk Evergrande, al van de productielijnen te kijken.

Hengchi 5 LX start productie (variant 2)
Hengchi 5 LX start productie (variant 2)

Groepspositie ongewijzigd

De situatie van de Evergrande Group zal ook in 2022 moeilijk blijven. De binnenkomende orders in de vastgoeddivisie lopen sterk terug. Het hoofdkantoor wordt verkocht en ontruimd om nog meer kosten te besparen. 39 wolkenkrabbers moeten volgens een officieel bevel worden gesloopt, de bouwvergunningen zijn illegaal gekocht met omkoping.

En de oprichter van Evergrande, Hui Kai Yan, biedt zijn privéwoningen in Hong Kong te koop aan.

Gewoon een productie? Hengchi-productielijn in Tianjin
Gewoon een productie? Hengchi-productielijn in Tianjin

Aflopende obligaties worden nog steeds vertraagd of worden helemaal niet betaald, en de Chinese regering, die het roer heeft overgenomen, lijkt vastbesloten om een ​​faillissement te voorkomen of uit te stellen.

Geen goede basis voor de lancering van het nieuwe automerk Hengchi

Hengchi 5 LX start productie (variant 2)
Hengchi 5 LX start productie (variant 2)

Hengchi 5 LX start productie (variant 2)

Tegen deze achtergrond gaan de plannen voor elektrische auto's door, maar het lijkt op lage snelheden. Hengchi 5 LX maakte gisteren zijn officiële tweede debuut, dit keer met deelname van de media. De teneur van de enscenering was vriendelijk, het evenement werd meestal verkocht als iets tussen de pre-seriefase en massaproductie.

Het enige vreemde was dat, naast de officiële afbeeldingen, een van de foto's op het web kerstbomen en bijbehorende versieringen liet zien. Het merk heeft nu immers twee eerste auto's die het daglicht zien. Wat niet mag spelen tegen de achtergrond van geconcentreerde eigenaardigheden.

Misschien is alles slechts een enscenering die leveranciers en crediteuren positief zou moeten maken. Want een cruciale bouwsteen voor succes ontbreekt nog.

Hengchi 6 - eerste foto's op Weibo
Hengchi 6 - eerste foto's op Weibo

Hengchi 6LX

De twee Hengchi 5 LX-varianten staan ​​nog steeds niet te koop bij MIIT, de goedkeuringen zijn nog in behandeling.

Welke zin de productie tegen deze achtergrond heeft, blijft open. Ondertussen rolt het tweede Hengchi-model al aan de start.

Auf Weibo.com de eerste foto's van de volledig elektrische Hengchi 6 LX sedan werden getoond. Het is onduidelijk of dit een pre-serie voertuig is of dat ook de serieproductie is gestart. Het enige dat zeker is, is dat er ook geen productielicentie is voor dit voertuig.

Het spektakel van gisteren, door Evergrande gevierd als een mijlpaal in de ontwikkeling van de elektrische auto-industrie, maakte geen indruk op de aandelenmarkt. De aandelen van Evergrande Auto (HK 0708) daalden vandaag met meer dan 14%. Te veel risico's en onzekerheden bederven de eetlust van beleggers voor een feestje.

2 gedachten over 'Start productie Hengchi 5 LX (variant 2)"

  • blanco

    Eerst dacht ik dat het leuk was, maar er zijn al 15 hoogbouw opgeblazen, nou architectonisch geen verlies, maar eerder negatief voor de balans. Al spelen de 1,1 miljard geen rol meer bij de hoogte van de schuld.... : -0

  • blanco

    Goed geschreven.

    Voor mij persoonlijk zijn scepsis en niet-oordelende informatie in perfecte balans. Dat vind ik echt goede journalistiek. Bedankt voor de info en bedankt voor deze goede stijl.

    Het is haast niet te geloven dat hier op vrijwillige basis en terzijde iemand werkt die gemakkelijk een goede hoofdredacteur van gerenommeerde kranten zou kunnen worden. Maar is het zo...

Reacties zijn gesloten.