"Rij in mijn auto" - een Saab gaat recht naar het hart

Vorig jaar juli hadden we al “Drive my car” van Ryusuke Hamaguchi vorgestellt. Inmiddels is de film in vele bioscopen te zien geweest en wordt het tijd om er nogmaals op te wijzen. Want "Drive my car" is veel meer dan alleen een bitter mooie roadmovie waarin een Saab de hoofdrol speelt in een auto. De film heeft de potentie om de film van het jaar 2022 te worden en mogelijk zelfs de Oscar te winnen.

Saab 900 in "Rijd met mijn auto"
Saab 900 in "Rijd mijn auto"

De filmrecensenten zijn dol op het werk. We vinden bijna alleen maar lof in de media voor de 3 uur film. De redactie van het heeft het mooi verwoord Dagindicatordie bijna poëtisch spreekt over de mooiste knuffel uit de filmgeschiedenis. de SRF ziet een rode Saab recht in de harten van het publiek rijden. de Nieuwe krant Zürich denkt dat de film op ontdekkingsreis is door de psyche, en de Zwitserse media hebben poëzie aan hun zijde.

Zoals altijd beoordelen de Duitse portalen de zaak nuchterder, minder poëtisch. Hij ziet het tenminste NDR, voor lokale begrippen bijna uitbundig, de mogelijke film van het jaar. En het linker alternatief taz, een echte verrassing, vindt vriendelijke woorden met pijn, hoewel een oude burgerlijke brander een grote rol speelt.

Vandaag is al een winnaar van de film bepaald. Het is Saab, want de rode 900, die door de bioscopen van de wereld naar de harten van het publiek rijdt, brengt het merk ook weer in het bewustzijn. De filmauto roept misschien herinneringen op, maar het kan ook een nieuwe ontdekking zijn. Saab, er was iets.

Daarom is directeur Ryusuke Hamaguchi misschien wel de beste Saab-ambassadeur die het merk op dit moment heeft. Als er een Saab Oscar was, zou hij het verdiend hebben.

10 gedachten over '"Rij in mijn auto" - een Saab gaat recht naar het hart"

 • blanco

  Ik ging gisteren naar de film en ik was er erg enthousiast over - en ik was diep ontroerd door de plot. Een film vol - vaak - droevige schoonheid en poëzie, geweldig camerawerk en een fantastische score. De slotscène van de voorstelling Uncle Vanya (hoe een toneelstuk wordt ontwikkeld door acteurs, laat deze film zeer overtuigend zien), waarin in de film de rol van Sonja in (Koreaanse) gebarentaal wordt gesproken, is een van de meest ontroerende scènes voor mij die ik de afgelopen jaren in films heb gezien. De film is een meesterwerk en het zal een klassieker worden.

  En de artiesten konden hun mannetje staan ​​naast deze mooie 900

  Beantwoorden
 • blanco

  Het meesterwerk werd bekroond met 4 Golden Globes.
  Een ongewone en opmerkelijke herkenning.

  De Lizi

  Beantwoorden
 • blanco

  Ja, bedankt voor de herinnering.

  Op de achtergrond en in bijrollen is Saab bijna oververtegenwoordigd. Maar een hoofdrol?

  Dat is echt speciaal. En ik hou van cinema uit het Verre Oosten. Het is ook cool en bizar dat een 900 met het stuur links de rol van een limousine met chauffeur op zich neemt in het linksrijdend verkeer, als ik dat in gedachten heb?

  Ik moet zien. Absoluut ...

  Beantwoorden
   • blanco

    Ik schreef: “Maar een hoofdrol? Dat is heel bijzonder."
    Tom, je opmerking brengt me in verwarring.

    Beantwoorden
     • blanco

      Welnu, een Saab heeft een hoofdrol in een bekroonde film. Ik vind dat opmerkelijk, ik hou van Saab en Aziatische cinema en ik wil de film echt zien. Ik dank u voor de herinnering. Niets meer …

      Ik wil tussen de regels door niets anders gezegd hebben...
      Is mijn oorspronkelijke opmerking nu ontrafeld?

      Beantwoorden
   • blanco

    Oh man...

    Ja, natuurlijk heeft de 900 de "Automobiel (!) Hoofdrol", niet DE (!) Hoofdrol ...

    Was te natuurlijk voor mij om het zo te schrijven of om de opmerking te begrijpen. Maar ik denk dat ik het nu snap.

    Beantwoorden
 • blanco

  Bedankt Tom voor de geweldige filmische tip. De film staat hoog op mijn lijstje. En ik ben blij om de Saab Oscar te overhandigen. Saabs verschijnen ook steeds weer in Spaanse producties. Het kan niet beter.

  De Lizi

  Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.