De iets andere weergave - Saab-modellenreeks 1979

In 1978 leverde Saab de eerste voertuigen met turbocompressor. De nieuwe 900 kwam in de late zomer en de Saab-wereld begon te veranderen. Saab werd een synoniem voor voertuigen met krachtige turbomotoren en bezet een marktsegment dat in onze tijd premium wordt genoemd. De evolutie vond echter buiten Zweden plaats, het begon in Noord-Amerika. Daar waren de dure turbomodellen in trek, in combinatie met alle mogelijke uitrustingsvarianten. In Zweden daarentegen bleven ze (nog) in de eerdere Saab-wereld, waar duidelijk andere kwaliteiten geldig waren. Een brochure uit 1979 neemt ons mee op een reis door de tijd.

Saab 900 Turbo (1979)
Saab 900 Turbo (1979)

Ja, ik wil meer lezen...

 


Dit bericht is exclusief voor onze abonnees.

Bent u een abonnee of een Aero X Club-lid?

Logboek Om het hele artikel te lezen.


Heb je nog geen SaabBlog-abonnement?

Maar wilt u een dagelijkse dosis Saab en wilt u het volledige artikel lezen?

Wil je? abonnee of een lid van de Aero X Club en steun het SaabBlog-project!

Vanaf € 1,99 krijg je volledige toegang tot alle content en acties en word je lid van de Saab-wereld.


 

Reacties zijn gesloten.