Teaser - Nieuwe hypercar van Koenigsegg 2022?

2022 is een jubileumjaar voor Koenigsegg. 20 jaar geleden leverde de fabriek in Ängelholm het eerste voertuig van de klant, de Koenigsegg CC8S. Daarvoor was de ontwikkeling van de eerste hypercar, die 8 jaar in beslag nam. 6 exemplaren van de CC8S kwamen in handen van de klant. Mogelijk staat er in Zweden een nieuwe hypercar gepland als eerbetoon aan de CC8S. Want op 1 januari publiceerde de fabrikant een eerste teaser op sociale media.

Koenigsegg Hypercar-teaser 2022

De ultieme hypercar?

Natuurlijk maakt Koenigsegg het spannend. De teaser toont een typisch Koenigsegg-silhouet met vloeiende lijnen en de vertrouwde cockpit van de piloot die rond de cockpit lijkt te vloeien. Het ontwerp van de achterlichten lijkt nogal af te wijken van de huidige modellen. Het doet denken aan de CCX, die in 2006 op de markt kwam en met de eerste zelf ontwikkelde V8-motor een mijlpaal in de geschiedenis van het merk was.

De voorspoiler lijkt de "klassieke" Koenigsegg-vormtaal van toen voort te zetten. De subtiele diffuser aan de achterzijde doet denken aan snelle auto's zoals de Bugatti Chiron.

Er is bewust veel ruimte voor interpretatie en de vraag welke fascinatie de hypercar-smederij rond Christian von Koenigsegg (CvK) uit de heilige zalen zal losmaken. Als je naar de geschiedenis van het bedrijf kijkt, zou een exclusieve kleine serie van misschien een half dozijn hypercars waarschijnlijk zijn. Stuk voor stuk een paar miljoen duur, volgens een overtreffende trap, en ontoegankelijk voor de meerderheid van de mensen.

In ieder geval belooft CvK de wachtende fans ultieme prestaties door intelligente oplossingen en een optimaal ontwerp.

3 gedachten over 'Teaser - Nieuwe hypercar van Koenigsegg 2022?"

 • blanco

  Het zou mooi zijn als het beslissers zijn met het nodige kapitaal

 • blanco

  Ik zie de supersportwagenfabrikant als een soort laboratorium om het een en ander in de praktijk te testen. De volgende stap zou eigenlijk een kleine serie sonnetten zijn met eigenschappen die geschikt zijn voor alledaags gebruik. Jaarlijks worden er 500-5.000 stuks geproduceerd en kostendekkend, en praktischer zoals de Polestar 1… ..ok, ik stop met dromen…. ;-)

  • blanco

   Deze Saab-dromen, met Polestar als model, dromen momenteel sommige mensen in Zweden. Je bent daar niet alleen.

Reacties zijn gesloten.