Welkom bij Saab Cars Noord-Amerika en andere Saab-archieven

Het feit dat Saab 10 jaar na 19 december 2011 niet dood is, is te danken aan een leger van enthousiastelingen die herinneringen over de hele wereld levend houden. De door Marcus Bergfeldt gereconstrueerde website van Saab Cars USA maakt een reis door de tijd mogelijk. De Zweedse Saab-fan heeft de site en veel van zijn functionaliteiten nieuw leven ingeblazen. Niet alles is perfect, maar surfen door het verleden is erg leuk.

Saab Noord-Amerika website 2011
Saab Noord-Amerika website 2011

Saab 9-3 Griffin, Saab 9-4x en het gloednieuwe 9-5-sportpak zijn plotseling weer aanwezig. De Independence Cabriolet, het revolutionaire IQon-systeem en de volledig elektrische Saab 9-3 ePower zijn ook terug. Niet alle beschrijvingen zijn compleet, maar kleine details worden terug in het bewustzijn gestraald.

Als je een Saab 9-4x had gereserveerd, beloofde Saab Noord-Amerika een gratis iPad. Niet slecht, het zou goed zijn ontvangen in Duitsland. De bestelknop is er nog, maar leidt niet tot het gewenste resultaat. U kunt geen bestelling plaatsen en er is ook geen kans op een iPad. Maar het maakt niet uit. Veel links leiden naar digitaal nergens, andere laten verrassende resultaten zien.

Saab Newsroom - ontvangen als archief
Saab Newsroom - ontvangen als archief

Niet alleen Marcus Bergfeld heeft het Saab Noord-Amerika website veiliggesteld voor het nageslacht. Een kopie van het redactiearchief staat ook online. Saabworld.net heeft de database online bewaard en bewaard, die al het nieuws bevat sinds GM onafhankelijk werd. Ook hier zijn niet alle functionaliteiten aanwezig, maar is een mediareis door de dramatische tijden van weleer mogelijk. Reacties van weleer die Saab veel succes wensen, zijn ook ontvangen en maken van het archief een digitaal eigentijds document.

En ja, er is nog een bonus op het net. De Saab-tijdschrift uit 2010 staat nog online. Saab van 70 pagina's kan worden verkend en, misschien wel het beste nieuws, je kunt het tijdschrift van toen nog steeds downloaden. Als je het veilig wilt stellen, voor jezelf en het nageslacht. Want of de pagina's over 10 jaar nog beschikbaar zijn, staat open.

3 gedachten over 'Welkom bij Saab Cars Noord-Amerika en andere Saab-archieven"

 • blanco

  Helaas verdwijnen al jaren steeds meer Saab-sites. De blog is echt het laatste bastion van de trollen, zonder zou het somber zijn. Het is geweldig dat er fans zijn zoals de heer Bergfeldt die Saab-fragmenten weer online hebben gezet. Dank u!

 • blanco

  Nou, dat is bijna digitale archeologie, het is soms beangstigend hoe snel dingen op internet verdwijnen. Misschien denk je een dag later dat er geen verhaal is uit het digitale tijdperk.

  Aan de Amerikaanse kant was ik ook vaak aan het kijken naar de 9-7x. Dames high voor onze Amerikaanse SAAB-vrienden! 🙂

  • blanco

   Goed gezegd. En het betekent dat het netwerk niets vergeet ...

   Dat is onzin. Mensen, bedrijven en hele bedrijven zullen spoorloos verdwijnen. Kunst, muziek, onderzoeksresultaten, "boeken", bouwplannen, reparatie- en servicehandleidingen, geschiedenis en kennis.

   Wie moet dit redden? Zodra er geen financieel belang meer is, betalingen aan clouddiensten of een host worden stopgezet en accounts verwijderd, verdwijnt alles spoorloos.

   Er zijn steeds minder printmedia of gegevensdragers. De fabrikanten van digitale apparaten verklaren het afstand doen van geheugen, schijven en verbindingen tot een deugd en verheerlijken het als toegevoegde waarde...

   Alles in de cloud. Het is als het weer. Het is elke dag anders. En de volgende dag is de lucht helder, de wolk is gewoon verdwenen.

Reacties zijn gesloten.