Aandeel Sono Group NV (Sono Motors) daalt onder uitgifteprijs

De afgelopen dagen kon men ervaren hoe snel miljarden aan waarde worden gecreëerd en weer vernietigd op de beurs. Van de Start Het aandeel van Sono Group NV (Sono Motors) medio november was schitterend. Maar de spectaculaire start werd gevolgd door een snelle crash. Het aandeel noteerde gisteren voor het eerst onder de uitgifteprijs. Is dat slechts een kleine domper voor de verheven dromen? En hoe zit het met Sono Motors en de productielocatie in Trollhättan?

Aandeel Sono Group NV daalt onder uitgifteprijs
Aandeel Sono Group NV daalt onder uitgifteprijs

De Nasdaq houdt van Rivian

Beurzen houden over het algemeen van elektrische auto's. Ze reageren soms hysterisch, kopen ruim boven hun waarde en evalueren zo de toekomst van een bedrijf. Bij Rivian (RIVN) is het zo. Het bedrijf maakte een paar dagen voor Sono Group zijn spectaculaire debuut en werd hoog gewaardeerd. Het aandeel begon op $ 78, is sindsdien verhandeld op meer dan $ 179 en vlakt af op $ 120.

Rivian maakt sensationele volledig elektrische trucks. De producten zijn groot en zwaar. Een winstgevend segment waar Amerikanen dol op zijn. Het verhaal dat het bedrijf vertelt klinkt als vrijheid en avontuur. De Amerikaanse droom. Gewoon op een elektrische manier, daar mag je van houden.

Bij de Sono Group was dat tot nu toe anders. Na de start ging het alleen maar naar het zuiden, het aandeel (SEV) verloor elke dag aan waarde. Er was geen tegenbeweging. Het lijkt het verhaal te zijn dat de Nasdaq-investeerders in gedachten had niet leuk vinden. De oprichters zijn jong en nooit afgestudeerd. Het product heeft een onspectaculair ontwerp en bevindt zich in het budgetsegment. De winstvooruitzichten moeten als laag worden ingeschat. Zeer weinig waarnemers zien het antwoord op het actieradiusprobleem van elektrische auto's met de zonne-elektrische oplossing.

Rivian R1S - groot, zwaar, spectaculair
Rivian R1S - groot, zwaar, spectaculair

Maar houdt de Nasdaq van Sono Motors?

Waarom grootschalige zonnecellen op een auto installeren als de eerste elektrische voertuigen met een bereik van 1.000 kilometer op het punt staan ​​in China gelanceerd te worden? Ze tanken met zonne-energie is eenvoudiger dan het complexe concept van de Sion. De twijfels over het product en de verkoopbaarheid ervan overheersen.

Misschien zijn Sono Motors en het gemeenschapsconcept te exotisch voor de Nasdaq? Is het deelconcept te ideologisch en moreel, te Europees om de beurs in een goed humeur te brengen? De aanhoudende vertragingen hebben mogelijk de kansen verspild die SEV 2019 zou hebben gehad.

Dit is slecht nieuws voor het bedrijf uit München. Een blijvend laag gewaardeerd aandeel zou het moeilijk maken om extra liquiditeit op de beurs te krijgen. De tijd van de grote uitgaven begint nu pas, wanneer de laatste spurt naar productie begint.

Gisteren het aandeel Sono Group NV (SEV) bij US $ 12,63 uit de handel. Het verloor meer dan 16% van zijn waarde in vergelijking met de vorige dag.

Naast zorgen over het aandeel is er ook onzekerheid over de productielocatie. Trollhättan is nog steeds nummer 1, ook al blijven de lokale onzekerheden bestaan. Maar uit Sono Motors-kringen hoor je steeds meer mensen nadenken over een plan B.

5 gedachten over 'Aandeel Sono Group NV (Sono Motors) daalt onder uitgifteprijs"

 • Je beschrijft precies waar de Sono last van heeft Tom.

  Het is geen auto die enige emotie oproept, maar een ideologie die de oprichters proberen te verkopen.

  En ideologieën waar de meeste mensen de afgelopen twee jaar genoeg van hebben gekregen.

  Mensen willen leven en gelukkig zijn en dit is Rivian en zeker niet Sono met zijn cerebrale sharing concept en de ouderwetse technologie die iets van Trabbi 2.0 in zich heeft.

  • Ja, Jean-Pierre. Tijdens mijn persconferentie in München, jaren geleden, vroeg ik waarom de hardware op zo'n manier wordt verwaarloosd. De vraag interesseerde me geen moment. Integendeel. Ik had het gevoel dat hier verschillende werelden samenkomen. Dat is jammer, want in zijn huidige staat blijft het een product voor de niche.

 • Het probleem is het bereik en in het beste geval kun je raden hoe duurzaam de zonnecellen op het lichaam zijn. Elke koper van dit product wordt testrijder, want er zijn natuurlijk nog geen pre-serie voertuigen op de weg die kilometers en ervaring kunnen verzamelen in alle klimaatzones.

  Veel theorie en ideologie ontmoet in dit geval amateurs. Het is jammer van het goede idee.

 • Rivian heeft een auto in productie, niet alleen een paar niet-geregistreerde, met de hand gebouwde showauto's zoals Sono Motors heeft. Volgens de laatste ontwikkelingsupdate van Sono Motors is er niet eens een contract voor de productie van de volgende generatie prototypes met Nevs. De waardering van Sono Motors was ver weg, een bedrijf zonder product of capaciteit om de productie te financieren zou niet gewaardeerd moeten worden in miljarden dollars. Te veel onzekerheid, levering in 2023 is onrealistisch, zelfs als Nevs overleeft.

 • Sono Motors, Evergrande, wat dan ook...

  De poort naar de wereld zwaait en pulseert.
  De trollen hebben een wiebelend, constant veranderend sleutelgat voor hun ogen. Het is bijna mystiek...

  Het spijt me voor je

Reacties zijn gesloten.