US $ 347 miljoen voor de start van de productie van Hengchi 5

Evergrande houdt vast aan de start van de productie van Hengchi 5. Voor dit doel zal Evergrande Auto via de beurs vers kapitaal ter waarde van US $ 347 miljoen krijgen. Hiervoor geeft het bedrijf 900 miljoen nieuwe aandelen uit. Daarnaast heeft de groep afscheid genomen van een andere Europese dochteronderneming. Het resultaat was een kleine bijdrage aan de schatkist van het bedrijf en een deal die helemaal niet gezond kon zijn.

Evergrande (NEVS) Tianjin-fabriek. Fotocredit: Reuters
Evergrande (NEVS) Tianjin-fabriek. Fotocredit: Reuters

US $ 347 miljoen voor de start van de productie

De start van de productie van Hengchi 5 staat gepland voor januari. Volgens Chinese bronnen zou de pilotserie al in de NEVS-fabriek in Tianjin moeten worden geproduceerd. Maar de kapitaalbehoefte blijft enorm, een paar 100 miljoen dollar is daarvoor niet teveel. Om de (vermoedelijk) lege schatkist van Evergrande Auto te vullen, maakt het bedrijf zich zorgen nogmaals vers geld op de beurs.

Evergrande Auto (HK 0708) daarvoor geplaatst  900 miljoen nieuwe aandelen met een korting van 15% op de slotkoers op vrijdag. De markt verwelkomde de ontwikkeling en de hoop op een vroege start van de productie. Het aandeel noteerde soms met een plus van meer dan 11%.

Maar de groep zelf is nog steeds in slechte staat. Evergrande, ooit een Fortune 500-bedrijf, zal binnenkort worden gerangschikt in de Hang Seng Enterprise Index (.HSCE) de Verlierer. Oprichter Hui Ka Yan heeft afstand gedaan van particuliere activa in de miljarden en, zoals publiekelijk gewaarschuwd, de opbrengst in schuldaflossing gestopt. Als gevolg hiervan staat Hui Ka Yan op de 70e plaats van de rijkste Chinezen.

Bedrijfsverkopen met hoge verliezen

Daarnaast wordt er alles aan gedaan om de kosten te verlagen en wordt afscheid genomen van andere Europese investeringen. Het spreekt voor zich dat deze bedrijven alles behalve gezond zijn.Evergrande heeft onlangs e-Traction Europe BV verkocht aan Saietta Groep. Er kwam iets meer dan € 2 miljoen op de rekening, de overname kostte in 70 ruim € 2019 miljoen.

Evergrande accepteert hoge verliezen, waarbij NEVS bij de Chinezen blijft als de laatste Europese investering. Of dat op de lange termijn ook zo blijft, moet nog blijken. Keer op keer wordt benadrukt hoe belangrijk het bedrijf is voor de realisatie van de e-car plannen. Het verdere lot kan ervan afhangen of Hengchi 5 in januari echt richting serieproductie gaat.

3 gedachten over 'US $ 347 miljoen voor de start van de productie van Hengchi 5"

 • Lijkt vooruit te gaan. Ik denk dat je NEVS wilt behouden als een test- en ontwikkelingscentrum (misschien ook voor ontwerp). In Zweden worden geen auto's meer gebouwd, daarvoor is het land te duur en is China onklopbaar goedkoop.

  Beantwoorden
 • Welnu, u kunt de diensten van e-traction kopen als u ze nodig heeft. Maar er staat nog één regel op de lijst van verkopen aan de CCP.
  Trollhättan kan nodig zijn als bruggenhoofd in de EU. ... zelfs als de Hengchi 5 alleen zijn crashtests voor Europa voltooit op de voormalige SAAB-testsite (en er goed uitziet), zou dat wat glans werpen op de Hengchi vanuit de kerncompetentie van SAAB.

  Beantwoorden
  • Dat zou ik ook graag geloven.

   Ik ben bang dat dit weinig te maken heeft met de oude deugden van Saab. De deugden zijn niet geëerd in Europa of de VS. In China zijn ze praktisch onbekend...

   Bovendien zijn ze wereldwijd verjaard. Nee, er moet een ander belang zijn dat Evergrande heeft in NEVS. Misschien is het zo banaal dat u zonder NEVS niet over voldoende productiecapaciteiten (staatslicenties) zou beschikken?

   Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.