Zweedse Super GT Koenigsegg Gemera komt naar Zuid-Afrika

Als u denkt aan de afzetmarkten van Koenigsegg, ziet u waarschijnlijk in de eerste plaats het Midden- en Verre Oosten en de VS. Je denkt zeker niet aan Zuid-Afrika. Maar Koenigsegg is al lang een wereldwijd luxemerk uit Zweden. De sportwagens zijn over de hele wereld gewild, maar het is verbazingwekkend hoeveel Gemera de route naar het meest zuidelijke deel van het continent zullen nemen.

Koenigsegg Gemera - Zweedse "Super GT" voor Zuid-Afrika
Koenigsegg Gemera – Zweedse “Super GT” voor Zuid-Afrika

De zakelijke relaties met Zuid-Afrika zijn nog vers. De Daytona (Pty) Ltd. officiële Koenigsegg-importeur. Het bedrijf importeert uitsluitend voertuigen van Aston Martin, Rolls Royce, Pagani en McLaren naar de Kaap en heeft ook Lotus-sportwagens in het assortiment.

Daytona is thuis in het absolute luxesegment, wat misschien als een verrassing komt. Maar Zuid-Afrika is ook een land van extreme contrasten, veel rijkdom ontmoet grote armoede en zal dat waarschijnlijk altijd blijven. Met de Gemera komt de Zweedse “Super GT” vanaf 2023 naar het land, het toegewezen aantal is hoog. Tenminste als je het procentueel bekijkt. De fabriek in Ängelholm produceert 300 Gemera, 11% van de hoeveelheid, oftewel 33 stuks, wordt beloofd aan Zuid-Afrika.

De prijs vóór transport en belastingen zou € 1,6 miljoen moeten zijn. Totdat de Gemera bij de klant is, rekent men, afhankelijk van de specificatie, op een prijs van rond de 50 miljoen rand (2,86 miljoen €) in Zuid-Afrika. Een delegatie van Daytona zal de komende maanden naar Zweden reizen om de fabriek te bezoeken en overeenstemming te bereiken over de definitieve specificaties voor de GT.

Als de Gemera, zoals elk Koenigsegg-product, al buiten het bereik van de meerderheid van de Europeanen ligt, is dat in Zuid-Afrika nog meer het geval. Van de Gemiddelde verdiensten is in 2021 slechts iets meer dan 1.600 dollar per maand en de trend is stijgende. Een land van extreme contrasten, waar nog plaats is voor 33 exclusieve Zweedse sportwagens.

Een gedachte over "Zweedse Super GT Koenigsegg Gemera komt naar Zuid-Afrika"

  • blanco

    Het is mooi dat Koenigsegg succesvol is, het is jammer dat dit eigenlijk alleen voertuigen zijn voor de superrijken. In Zuid-Afrika, met de grootste afstand tussen arm en rijk, zijn er in ieder geval rijke mensen die zo'n auto kunnen betalen.

Reacties zijn gesloten.