Vers geld van de beurs voor Hengchi en Sono Motors

Evergrande Auto voorziet zichzelf bij aanvang van de productie van vers geld op de beurs. Sono Motors wil (of moet) hetzelfde doen en mikt op een beursgang. De situatie van beide bedrijven is echter niet met elkaar te vergelijken. Hengchi 5 staat al in de startblokken, maar de Sion van Sono Motors heeft nog een lange weg te gaan.

Hengchi 5
Hengchi 5

Akte 1. Vers geld van de beurs. Evergrande auto.

Evergrande Auto is al beursgenoteerd (HK 0708). Evergrande Auto kondigde gisteren aan dat het 174.83 miljoen nieuwe aandelen zou plaatsen met een korting van 18,89% ten opzichte van de slotkoers van de vorige dag. Het volume komt overeen met 1,76% van het kapitaal en zal HK $ 500 miljoen (circa € 55,5 miljoen) in de kas van het bedrijf storten. Het nieuwe geld is nodig om de productie, die in januari van start gaat, op te starten.

De beurs reageerde vriendelijk op de aankondiging en het aandeel ging met een lichte winst de handel in. De positieve trend zette zich vandaag voort. Volgens informatie uit kringen in de buurt van Evergrande, die niet officieel is bevestigd, is de preproductie van Hengchi 5 in de fabriek in Tianjin al begonnen.

SaabBlog-abonnees kunnen de eerste spannende details over Hengchi 5, prijzen en functies krijgen op Vrijdag Lees maandag.

Act2. Vers geld van de beurs. Sono-motoren

Net als Evergrande Auto wil Sono Motors ook geld inzamelen op de beurs. Hier is het echter helemaal anders, de Sion is nog zeker 1 jaar verwijderd van productie. Bovendien is de NEVS-fabriek in Trollhättan, in tegenstelling tot de fabriek in Tianjin, alles behalve klaar om met de productie te beginnen.

de geplande IPO omvat 10 miljoen gewone aandelen die moeten worden geplaatst tegen een prijs tussen US $ 14 en US $ 16. Sono Motors zou maximaal US $ 160 miljoen ophalen, niet bijzonder rijkelijk, om de productie, homologatie en de start van de pilotserie op te bouwen. De waardering van het bedrijf zou $ 1,15 miljard bedragen. Bovendien kan het in München gevestigde bedrijf binnen 30 dagen na de beursgang nog eens 1,5 miljoen aandelen tegen de biedprijs verkopen.

Sono Motors heeft momenteel 16.000 pre-orders in de boeken, waarvan de waarde pas wordt onthuld als het gaat om bindende verkoopcontracten. Want veel contracten zijn al ouder. Het verhaal van de Sion is niet meer vers, de start van de productie is al meerdere keren uitgesteld. Geen goed verhaal voor de beurshandelaren, want een ouder concept van elektrische auto's is ongeveer net zo populair als een smartphone uit 2016.

Hoewel het Sono Motors maar om een ​​relatief klein bedrag gaat, wordt de concurrentie overladen met miljarden op de Amerikaanse beurzen, het is de vraag hoe goed de beursgang wordt ontvangen. Omdat in Beursprospectus het dreigende faillissementsrisico wordt meermaals gesignaleerd, zonder vers geld zou het bedrijf waarschijnlijk al in december failliet zijn.

Dit laat de vraag over hoe speculatief het aandeel werkelijk is en of beleggers de nogal krappe waardering willen haken.

5 gedachten over 'Vers geld van de beurs voor Hengchi en Sono Motors"

 • Prijzen en kenmerken ... Ik kijk er naar uit, nog meer naar de eerste onafhankelijke tests!

  Beantwoorden
 • Ik vreesde dat (Sono Motors) ...

  Het is goed en terecht dat beleggers bewust worden gemaakt van de risico's die legaal moeten worden.
  Er blijft echter een breed veld open om kansen voor investeerders te creëren, om ze ook daadwerkelijk te moeten creëren, maar dan ook te mogen solliciteren...

  Hier faalt Sono Motors in zijn zoektocht naar kapitaal zodanig dat ik me opnieuw afvraag of men überhaupt wel succesvol wil zijn?

  Men moet niet vergeten dat falen ook heel lucratief en handig kan zijn, afhankelijk van welke persoon(en) in welke positie je als maatstaf neemt...
  Alle andere zijn natuurlijk pionoffers.

  Beantwoorden
 • Het zal waarschijnlijk slechts een mini-IPO zijn en uiteindelijk zal er niet genoeg geld in München aankomen. Grotere beleggers krijgen bij dergelijke IPO's een mooie korting op de nieuwe uitgifte als ze een blok aandelen kopen. De bank verzamelt ook goed en de rest gaat naar Sono Motors en is achter en voor niet genoeg.

  Beantwoorden
 • Heeft Sono Motors niet al twee keer geld moeten inzamelen om verder te komen?

  Beantwoorden
  • In januari 2020 heeft Sono op grotere schaal geld ingezameld bij de gemeenschap en donateurs en eigenlijk is het bedrijf permanent aan het inzamelen. Eindelijk met reserveringen tegen de "oude prijs", want de Sion is nu duurder. Er is niet één grote donor die de zaak resoluut naar voren zou brengen. Maar welke in München vermijdt en vertrouwt liever op onafhankelijkheid. Ik betwijfel of deze filosofie helpt. Misschien doet men er beter aan het een of het ander toe te laten. Ondertussen spreekt het beursprospectus over de eerste helft van 2023 totdat de eerste auto naar de klant zou kunnen rollen. Naar mijn mening loopt het project uit de tijd.

   Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.