Nieuw in de Aero X Club Shop - de Saab EHBO-kit

Onze missie om een ​​beetje meer Saab in de wereld te brengen gaat door. De Saab EHBO-kit is nu verkrijgbaar in de Aero X Club Shop. Het brengt ook kleur en stijl in het interieur, op de hoedenplank en, indien nodig, zelfs in de bagageruimte. Daarvoor ziet de Saab EHBO-kit er veel te goed uit. We vinden.

Onze Saab EHBO-kit
Onze Saab EHBO-kit

Hoe ontwerp je een EHBO-doos voor voertuigen?

Helemaal aan het begin van het project dachten we dat het gemakkelijk zou zijn om een ​​EHBO-doos te ontwerpen. Het historische Saab-logo erop gedrukt, en het zou goed moeten zijn. Maar de eerste ontwerpen lieten zien dat het niet zo eenvoudig is. Niet als je de taak met charme en stijl wilt oplossen. En als zoiets eenvoudigs als een EHBO-doos leuk moet zijn.

De EHBO-kits voor oude voertuigen als sjabloon

Ondertussen is er in mijn omgeving zoiets als een ontwerpteam gevormd vanwege de projecten met verschillende Saab-bekers. Met een professionele achtergrond, met uitzondering van mij. Uit vreugde over de zaak, misschien ook uit enthousiasme voor Saab. Zonder commerciële achtergrond, maar omdat het onderwerp een geweldige speeltuin is voor kinderen op volwassen leeftijd. En omdat het leuk is om ideeën gewoon de vrije loop te laten en dan te kijken wat er gebeurt.

Opvallend, meertalig, per vliegtuig
Opvallend, meertalig, per vliegtuig

Zoals zo vaak zorgt een blik in het verleden voor de sprankelende gedachte. Deze metalen dozen bestonden ooit lang voordat EHBO-koffers van plastic werden gemaakt. Vaak waren deze dozen opvallend groen, met een groot wit kruis als onderscheidend kenmerk.

Het is precies de kleur van deze antieke dozen die we hebben gebruikt voor de Saab EHBO-kit.

Het moet Zweeds zijn, dat is duidelijk

Dit past goed bij het vliegtuig, dat een historische identificatie is voor de voertuigen uit Trollhättan. De Saab 18, die in 18 voor het eerst werd geleverd als de B 1944 A, sierde de vroege en opnieuw de laatste voertuigen van het merk. De Saab 2012 vierde een comeback in digitale vorm in de cockpit van het modeljaar 18. Op dat moment was de cirkel rond die terug zou hebben geleid naar de oorsprong van het merk. In ieder geval slaat de historische Saab 18 een goed figuur op de EHBO-doos.

Het ontwerp is gebaseerd op de oude EHBO-koffers van plaatstaal
Het ontwerp is gebaseerd op de oude EHBO-koffers van plaatstaal

Voor een automerk uit Zweden is de bijbehorende meertalige belettering verplicht. Zweeds moet zijn, dat is duidelijk, het is de taal van Saab. Uiteraard staat de Zweedse tekst voorop.

Vanaf nu in de Aero X Club Shop

De EHBO-doos is nu in de onze Aero X Club-winkel beschikbaar. Het komt overeen met DIN 13164, dat sinds januari 2014 van kracht is voor verbandtrommels in voertuigen. Natuurlijk hebben we de Saab EHBO-kit in Duitsland laten produceren. Korte leveringsroutes zijn belangrijk voor ons, dit zien wij als duurzaam. Regionale partners zijn erg belangrijk voor wat we doen voor onze Saab-hobby.

7 gedachten over 'Nieuw in de Aero X Club Shop - de Saab EHBO-kit"

 • blanco

  De tas is goed gelukt - besteld

 • blanco

  Super goed.
  De tas is zo succesvol dat hij voor zich spreekt. Ze maakt me een verlies voor woorden ...

  En het roept herinneringen op. In feite was mijn EHBO-doos groen en Zweeds - helaas al gemaakt van plastic ...

  Dit gelimiteerde origineel is een tentoonstelling en hoort zeker thuis op de hoedenplank of deksel van de bagageruimte. Alleen dat komt overeen met hun doel (om in het ergste geval direct beschikbaar te zijn) en alleen dat hen voldoende waardeert (te allen tijde zichtbaar te zijn) ...

 • blanco

  Goed gedaan, complimenten!

 • blanco

  Weer een verrassing. Echt een geweldig ontwerp, meer dan alleen een EHBO-doos! Ik vind het leuk!

 • blanco

  Staat de editie van 2022 voor de normupdate al gepland (dankzij de pandemie)?

  • blanco

   Indien de bijwerken laten we creatief worden. 🙂

 • blanco

  Weer een heel chique idee! ik moet hebben

Reacties zijn gesloten.