NEVS (Evergrande Auto) verkoopt Protean Electric

De Evergrande Auto Group valt uit elkaar. Wat in 2019 haastig bij elkaar werd gekocht, is net zo snel weer verkocht. Protean Electric, een fabrikant en ontwikkelaar van wielnaafmotoren, werd opgericht op 4.11 november. verkocht. Het bedrijf verandert van eigenaar in Bedeo, een Engelse leverancier van elektrische bestelwagens en partner voor de auto-industrie. Er gebeurt ook iets in Trollhättan. NEVS doet een rol achteruit en vertrouwt nu (ook) weer op hardware. En de oprichter van Evergrande heeft nu twee vliegtuigen minder. Tijden veranderen snel.

NEVS Sango
NEVS Sango

Verkoop van Protean Electric

NEVS kocht Protean in 2019 voor $ 58 miljoen. De financiële details van de huidige Transactie werden niet bekendgemaakt. Protean zou voor een klein bedrag van eigenaar zijn veranderd.

Toen het werd gekocht, werd het bedrijf gezien als een bron van hoop voor de ambitieuze ontwikkeling van de Evergrande Group. NEVS beproefde en geteste wielnaafmotoren, die worden verhandeld als de toekomst van elektrische aandrijvingen, in complexe Wintertesten. Dan was er nog die mysterieuze Prototyp, ook met wielnaafmotor. Op de testbaan in Hällered zou hij sneller zijn geweest dan 200 km/u.

Het is in 2020 ontwikkeld door NEVS op persoonlijk verzoek van Evergrande-oprichter Hui Ka Yan. Techniek en design hadden compleet moeten zijn, het verhaal gaat over een elektrische sportwagen. Het project verdween echter in een la en werd niet meer bekeken.

Twee jets minder

In de tussentijd zijn er gesprekken gaande over de verkoop van NEVS. Evergrande wil het bedrijf behouden, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dat gaat lukken. Omdat de gevolgen steeds dichter bij Hui Ka Yan komen, is het privéhuis al verhypothekeerd. Nu is het Megajachtdie voor haar dobbert in de haven van Hong Kong, wordt het doelwit van de schuldeisers.

De Airbus (A330 ACJ) wordt ook verkocht, twee ervan Gulfstream-jets een is al gescheiden. Er is nog maar één jet over in de voormalige luchtvloot. De tijden voor Chinese miljardairs waren ooit beter.

Doet NEVS de sango?

In Zweden doet NEVS nu een achterwaartse rol. Een paar weken geleden werd nog de slogan uitgegeven om een ​​softwarehuis te willen zijn. Vanaf nu heb je niets meer met hardware te maken. wat dat ook is Sango-project bezorgd, dat begon met applaus, maar daarna niet meer in het plan leek te passen.

Nu staat de Sango weer op de lijst van activa. Het wordt opnieuw beschouwd als een belangrijk onderdeel voor het toekomstige autonome voertuigsysteem (PONS) van NEVS. Trollhättan werkt nu samen met de Terranet AB samen en integreert hun sensoren voor botsingswaarschuwing in de Sango.

Of men een koerswijziging kan afleiden uit de wedergeboorte van de Sango, die misschien pas officieel verdwenen was, is speculatief. Net alsof men er iets over de mogelijke nieuwe eigenaren uit zou willen afleiden. Het enige dat zeker is, is dat de tekenen wijzen op verandering.

3 gedachten over 'NEVS (Evergrande Auto) verkoopt Protean Electric"

 • blanco

  Het is fascinerend…

  hoe technische ontwikkeling (wielnaafmotoren, autonome taxi's) en wereldwijde evenementen (privévliegtuigen en omwentelingen in China) nog steeds verbonden zijn met Trollhättan - ze kunnen in ieder geval met elkaar verbonden zijn. Dat is echt spannend. Wie had dat ooit gedacht?

 • blanco

  Ik wil dat de Sango van mijn dorp naar de volgende stad komt met een treinverbinding!

 • blanco

  Nu maar hopen dat de verwachte verandering positief zal zijn. Het duurt nu te lang en er is niet veel positiefs geweest over Evergrande.

Reacties zijn gesloten.