Te veel Saab-artefacten - een blogbeweging met inzichten

Verhuizen is spannend! Je stopt wat je hebt in dozen - en je staat versteld. Over dingen die je herontdekt omdat je ze al lang vergeten was. Je zult er misschien ook versteld van staan ​​hoeveel je bezit, want meestal is het veel te veel. Als je van een ruime zolder naar een huis met minder vierkante meters verhuist, wordt het krap. Waarbij dichtbij relatief is. Want wat in een directe vergelijking van een loft met een houten huis beheersbaar lijkt, is toch veel meer dan dat Leefruimte per hoofd van de bevolking in duitsland.

Saab-artefact
Saab-artefact - ik heb er te veel van


Toch is het niet genoeg om alles mee te nemen wat je graag bij je zou willen hebben. Er is in de loop der jaren zoveel verzameld, vooral als het om Saab gaat, dat het gewoon te veel is. Het gaat niet om auto's die te veel zijn, maar daar heb ik geen groot probleem mee. Ik ga in 2022 de vloot opruimen, er zijn al plannen.

Nee, het gaat over de Saab-rariteiten die normaal in geen enkele Duitse woonkamer te vinden zijn. Of heb je een Saab-dealerstele in je woonkamer? Of verlichte Saab-Scania-borden, die daar werden getolereerd door de oneindige tolerantie van de beste vrouw van allemaal. Het is echter niet zo dat aan de berusting abrupt een einde kwam.

Het is de beperkte ruimte die bepaalt wat wel of niet mag bewegen

Er zijn een paar opties die in dergelijke situaties kunnen worden uitgeprobeerd. Mannen kunnen koppig zijn als het om hun auto's en hun hobby gaat. Wat is er natuurlijker dan de dingen die al meer dan 10 jaar een plaats op het hok hebben gevonden en dus praktisch legaal verkrijgbaar zijn, vast te houden en in het nieuwe gebouw te persen. Het is echter de estheet in mij die niet van te drukke kamers houdt, die deze kaart niet wil spelen.

Maar als het op Saab aankomt, raken de ideeën niet op. Of?

De volgende optie zou ook handig zijn. Neem al deze dingen, dealerstele, neonreclame, plus de banners, vlaggen en Saab-tellers en kleine dingen die in mijn handen zijn gevallen en sla ze volledig op pallets op. Probleem herkend - probleem ingenieus opgelost. Ik zou genoeg opbergruimte hebben. Wat de mogelijkheden betreft, beweeg ik me in een comfortzone.

Maar zou dat zin hebben? En wat brengt het mij?

In principe zouden deze Saab-relikwieën dan op pallets en op planken staan ​​... op slot, ongebruikt. Absoluut zinloos. Ik ben eigenlijk geen verzamelaar. De meeste dingen zijn me gewoon overkomen, ik heb bijna nooit actief gekeken. En ik hou er niet van als mensen te veel dingen oppotten. Want als het om zeldzame items gaat, houden ze die voor andere mensen achter. Wie heeft misschien minder ruimte beschikbaar en zou blij zijn met slechts een paar verzamelobjecten.

Er zijn veel Saab-banners - dit zijn slechts twee voorbeelden
Er zijn veel Saab-banners - dit zijn slechts twee voorbeelden

De Saab-artefacten moeten bij de fans komen

Een van de inzichten die zo'n Saab-beweging met zich meebrengt, is dat je soms moet scheiden. Wat in sommige gevallen niet gemakkelijk zal zijn, omdat je verzamelobjecten weggeeft die je nooit meer in je leven kunt krijgen. Omdat ze zeldzaam zijn en omdat Saab gewoon niet meer bestaat. En omdat er ook hart en ziel in zit.

De komende weken ga ik bij elkaar zoeken wat ik moet inleveren. Het zal veel zijn en het zal interessant zijn. Wat zeker is, is dat ik niets wil verdienen aan de verzamelobjecten. Wat niet betekent dat er iets weggegeven moet worden. De opbrengst gaat naar een liefdadigheidsinstelling in mijn woonplaats die er is voor mensen die weinig of niets hebben.

7 gedachten over 'Te veel Saab-artefacten - een blogbeweging met inzichten"

 • blanco

  Leuk dat je het hier aan de Saab-fans wilt doorgeven en niet alleen wilt verkopen of weggooien en een sociaal project steunen. Super goed !!
  Ik verzamel zelf niet, maar ik ben blij voor iedereen die de kans heeft om een ​​zeldzaam item te bemachtigen!

 • blanco

  Pauzeknop

  Dat is een interessante definitie voor zo'n geweldige actie. Maatschappelijk engagement, kansen voor de community en een zekere opluchting van de blogger - dit alles kwam netjes tevoorschijn...

  Pauze?
  Nogmaals, u kunt zien hoe productief deze sleutel is ...
  We zouden er vaker op moeten drukken. Blind actionisme en hectische activiteiten zijn geen vervanging voor goed doordachte actie ...

  Ook dat is op de een of andere manier typisch Saab en resoneert hier keer op keer. Ook daarvoor bedankt.

 • blanco

  Goedenavond,

  Ik doe mee. Er is plaats in de kleinste hut. En hier is nog wat ruimte, vooral wandruimte...

 • blanco

  Leuk idee en voor een goed doel! Ik vind dat geweldig.

 • blanco

  Ik kan me nu al voorstellen dat Tom schatten in petto heeft. Ik ben benieuwd wat er openbaar wordt gemaakt, zetten zijn spannend.

 • blanco

  Daar ben ik heel enthousiast over, Tom.
  Over het algemeen geeft detox vanwege de verminderde leefruimte een heel goed gevoel als je klaar bent. Ik stond laatst ook achter me.

 • blanco

  De SAAB-reclamematerialen zijn designiconen en in een klasse apart, ik ben benieuwd. 🙂

Reacties zijn gesloten.