Zaken op recordniveau en de bouw van de Koenigsegg "Drömfabrik"

Luxe, innovatie en excentriciteit verkopen uiteraard ook in tijden van crisis goed. Terwijl sommige fabrikanten worstelen met afnemende bestellingen, gaat het bij Koenigsegg nog steeds goed. Nieuwe producten zitten in de pijplijn, de binnenkomende orders zijn op recordniveau. En de bouw van de "Drömfabrik" in Ängelholm zal volledig nieuwe mogelijkheden voor het merk openen.

De nieuwe Koenigsegg Gemera
De nieuwe Koenigsegg Gemera

De coronapandemie heeft de stijgende lijn van de sportwagenfabrikant niet kunnen stoppen. De cijfers voor 2020, die Koenigsegg Automotive AB nu heeft gepubliceerd, zijn schitterend. De omzet steeg in het afgelopen boekjaar van 546 miljoen Zweedse kronen (SEK) tot ongeveer 646 SEK (circa € 64,4 miljoen).

De reden voor de sterke stijging waren de binnenkomende orders voor de nieuwe Koenigsegg Gemera, de eerste GT van Ängelholm. De winst van de onderneming bleef met SEK 35,5 miljoen (circa € 3,54 miljoen) ongeveer op het niveau van vorig jaar. De Zweedse fabrikant van supersportwagens heeft nu ongeveer 500 mensen in dienst. Er moeten 300 exemplaren van de nieuwe Gemera worden gebouwd, het grootste aantal ooit geproduceerd door een model van het merk.

De vooruitzichten voor de toekomst blijven positief. Koenigsegg heeft de aandelen in de "Meneko“Joint venture tegen voordelige waarde teruggekocht en is nu weer de enige eigenaar van de Gemera.

Een "Drömfabrik" voor Koenigsegg

De bouw van de nieuwe "Drömfabrik" (droomfabriek) in Ängelholm is gestart. Met haar realiseert het merk een droom. In de directe omgeving van het vliegveld in Ängelholm wordt een moderne autofabriek gebouwd met een vloeroppervlak van 11.000 vierkante meter. Naast productie biedt het extra ruimte voor grote evenementen. Een tentoonstellingsruimte, verschillende kantoren en personeelsruimten zijn ook geïntegreerd. Tegelijkertijd investeert Koenigsegg Automotive AB in het bestaande vastgoed en de faciliteiten om verdere expansie op te vangen.

Als alles volgens plan verloopt, moet de “Drömfabrik” in maart 2023 klaar zijn. Net op tijd voor de start van de nieuwe Gemera.

2 gedachten over 'Zaken op recordniveau en de bouw van de Koenigsegg "Drömfabrik""

  • blanco

    Ik lees altijd graag van Koenigsegg en ben blij met de mooie ontwikkeling. Het is verheugend dat de Zweden ten minste één functionerend automerk hebben, zij het voor een zeer elite groep klanten.

    • blanco

      Daar ben ik het mee eens. In tegenstelling tot het Evergrande - NEVS - China drama zonder einde, heeft Koenigsegg een positieve connotatie. Het is gewoon geweldig dat deze auto's bestaan.

Reacties zijn gesloten.