Koenigsegg Gemera op het Circuit de Reims-Gueux

Het Circuit de Reims-Gueux is een legendarisch racecircuit in Frankrijk dat tegenwoordig niet meer wordt gebruikt. Voor de Gemera von Koenigsegg vormen de artefacten een geschikt decor om een ​​korte stop te maken. Zoals altijd, wanneer de Gemera ergens verschijnt, vormen zich spontaan clusters van mensen. De andere vraag is of het toeval was dat er een YouTuber was. De foto's zijn zeker informatief.

koenigsegg gemera
koenigsegg gemera

De Koenigsegg Gemera opent in elk opzicht een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het merk. De eerste GT met vier zitplaatsen, 's werelds eerste voertuig met de revolutionaire FreeValve-motor. Koenigsegg is ook baanbrekend als het gaat om design. De Gemera tilt de vormentaal naar een nog hoger kwaliteitsniveau dan voorheen.

De YouTube-video toont voor het eerst details en geeft een korte blik op de FreeValve-motor van de Gemera. De GT uit Ängelholm is in alle opzichten een zeer spectaculair voertuig, waarvan er naar verluidt 300 exemplaren zijn. Voor de vervaardiging van Christian von Koenigsegg een ongehoord, ongekend aantal stukken. Er is echter geen reden om bang te zijn dat je de Gemera op elke hoek van de straat ziet.

Natuurlijk heeft de wereld geen behoefte aan extreme sportwagens zoals de Gemera, die ondanks de optionele ethanolwerking allerminst milieuvriendelijk zijn. Maar het is goed dat ze bestaan. In de fabriek in Ängelholm worden innovatieve voertuigen en hoogwaardige technologie uit Zweden gecreëerd. Koenigsegg-uitvindingen zoals de FreeValve-motor hoeven op de lange termijn niet voorbehouden te zijn aan elitaire supersportwagens. Een grotere spreiding zou helpen om fossiele energie te besparen, zodat iedereen er uiteindelijk iets aan heeft.

De Koenigsegg beweegt zich puur elektrisch in de historische pitlane van het Circuit de Reims-Gueux. Dat kan hij ook, politiek correct en voor 50 kilometer. Maar op de een of andere manier wacht je tot de bestuurder op de startknop drukt en de FreeValve-motor tot leven brengt. Maar dat gebeurt niet. Het is wat ongelukkig.

Met beelden van Koenigsegg AB

3 gedachten over 'Koenigsegg Gemera op het Circuit de Reims-Gueux"

 • blanco

  Ik ben bang dat dat symbolisch zou kunnen zijn...

  Wat wordt bedoeld is de Free Valve en het feit dat deze niet tot leven is gebracht in de video. De strijd om de toekomst van verbrandingsmotoren en hun potentieel lijkt politiek gestreden.

  De Gemera kan zelfs E100 tanken, toch? En het is een kleine driecilinder onder de motorkap. En het blijft uit?

  Ja, ja, het heeft op de een of andere manier symbolische kracht. Hulpbronnen mogen alleen elektrisch worden gebruikt en verspild en dan volledig ongegeneerd en buitensporig. Zelfs Greta is er niet boos over. Ik zou graag horen hoe ze tegen demonstranten schreeuwt die op een e-scooter naar de rally komen en geen 1.000 m meer kunnen lopen (tenzij op een elektrisch bediende loopband in de sportschool): HOE DURF JE? ! ?

  Nou, ik heb zeker mijn twijfels of er op deze planeet weer een Free Valve zal worden gevonden in een productievoertuig. Jammer.

  • blanco

   We zullen zien. Het wordt interessant om te zien wat er gebeurt als de vraag en de economische realiteit de komende jaren botsen.

   Opel geeft alvast een voorproefje van waar medewerkers worden geadviseerd ontslag te nemen. Of Wolfsburg, waar gisteren het idee verscheen om 30.000 werknemers te schrappen. Het is voorspelbaar dat een elektrische auto minder toegevoegde waarde heeft. En een elektromotor bestaat niet uit 1.200 onderdelen zoals een gemiddelde verbrandingsmotor.

   Daarnaast bouwt Tesla binnenkort in de sterk gesubsidieerde fabriek in Grünheide in de helft van de tijd elektrische auto's met minder dan de helft van de werknemers, die nog minder betaald krijgen dan aan het Mittellandkanaal. In China gebeurt dat nog efficiënter. In fabrieken die zo goed als verlaten zijn, veel sneller en veel goedkoper.

   Interessante, groene (Europese) tijden. Helaas is de aarde niet plat. Peking besloot gisteren om in onbruik geraakte kolenmijnen weer in gebruik te nemen. Per decreet en met haast. De groeiende honger naar energie eist zijn tol.

   • blanco

    Dat klopt, het wordt spannend.

    Groeiende tegenstellingen waar je ook kijkt. Ruimtetoeristen die bevrijd zijn van vliegschaamte zullen er voortaan van bovenaf naar kunnen kijken.

Reacties zijn gesloten.