Evergrande Auto start begin volgend jaar met de productie

Gisteren had de Evergrande Auto Group een ontmoeting met leveranciers en vertegenwoordigers van de regionale autoriteiten in Tianjin. Het is duidelijk dat Evergrande Auto zich niet aan het oorspronkelijke schema zal kunnen houden. Het bedrijf heeft echter nog steeds zijn zinnen gezet op de start van de productie, die begin volgend jaar van start gaat. Hiervoor heeft de fabrikant zich inmiddels verzekerd van de steun van zijn partners.

Evergrande Auto Hengchi 5
Evergrande Auto Hengchi 5

Evergrande Auto vertrouwt volledig op de NEVS-fabriek in Tianjin en bundelt hoe daar berichtet alle bevoegdheden. Er zal nauwelijks financiële hulp zijn van het moederbedrijf, wiens aandeel (HK 3333) dagenlang is geschorst. Vertegenwoordigers van Tianjin Binhai New Area en de partij beloofden hun hulp en financiële steun om de productie op gang te brengen.

Verschillende leveranciers namen deel aan de bijeenkomst, Evergrande Auto noemde Robert Bosch GmbH, de Antolin groep, Hitachi en de Hutchinson-groep. Ze verzekerden allemaal de tijdige levering van onderdelen, schreef Evergrande in een persbericht.

De ontwikkeling van Evergrande Auto staat kennelijk steeds meer los van wat er rondom het moederbedrijf gebeurt. Het aandeel (HK 0708) is nog steeds in de handel, maar het staat op een relatief laag niveau in vergelijking met eerdere hoogtepunten. Ondertussen miste China Evergrande voor de derde keer in drie weken Betaaldata en betaalt de verplichtingen niet.

Andere vastgoedontwikkelaars in China met kleinere marktaandelen volgen deze negatieve trend en melden ook liquiditeitsproblemen. Evergrande is niet de enige, de (zelfgemaakte) bubbel is nog niet helemaal gebarsten. De toekomst van de autodivisie ligt nog open.

Een gedachte over "Evergrande Auto start begin volgend jaar met de productie"

  • blanco

    ... nou, ik ben nieuwsgierig, maar dit zijn geen goede voortekenen. De Hengchi 5 doet me denken aan mijn 9-7x, die ook zo stevig is. In ieder geval coherenter dan de MG. Ik ben benieuwd naar testresultaten, crashtests, stroomverbruik, actieradius, rijgedrag….

    Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.