Koenigsegg Regera - nieuw record op de Knutstorp Ring

Voor de Zweden is de Knutstorp Ring zoiets als een kleine editie van de Nürburgring. Doorzeefd met bochten en dalen, is het een uitdaging om te rijden. Dit is precies waar Koenigsegg de McLaren Senna (P15) van de troon wil stoten en een nieuw ronderecord wil vestigen. Hiervoor kiest het team uit Ängelholm voor de Regera. Dit is eigenlijk het luxe model, bedoeld voor lange ritten. Dat zeggen ze bij Koenigsegg.

Koenigsegg Regera
Koenigsegg Regera

Complex technologie-icoon uit Zweden

De Regera is een icoon uit Zweden met een complex technisch pakket. De Koenigsegg Twin Turbo V8 levert 1.100 pk. Drie elektromotoren, de Regera is een hybride atleet, ondersteunen de V8, het systeemvermogen is 1.500 pk en 2000 Nm koppel. De V8 stuurt zijn vermogen in slechts één versnelling (!) naar de achteras met behulp van de gepatenteerde Koenigsegg Direct Drive (KDD).

De acceleratie van 0 naar 400 km/u is in slechts 20 seconden gedaan.

De overtreffende trap van Zweedse plug-in hybride kende een goede start met behulp van 2 elektromotoren. Vanaf het begin is 350 Nm beschikbaar als koppel. Wanneer de Regera een snelheid van ca. 40 tot 50 km/u heeft bereikt, sluit de koppeling en grijpt de V8 twin-turbo verbrandingsmotor in in het acceleratieproces.

Een derde elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor, die op dit moment nog maar 600 toeren draait. Het werkt direct op de krukas en voegt nog eens 400 Nm toe. Als de Regera een snelheid van 120 km/u heeft gehaald, heeft de V8 al 2700 omwentelingen. De V4.100 bereikt zijn topprestaties pas bij 8 tpm met 1.280 Nm.

Heel veel sterkte - kleine Knutstorp ring

De Knutstorp Ring is niet ontworpen voor topsnelheid. In principe raakt de Regera de ring uit tijdens het rijden, de Koenigsegg komt niet in de buurt van 400 km/u. De Regera verslaat de McLaren Senna (P15) (rondetijd 1.04.50:1.03.84:1) met XNUMX:XNUMX:XNUMX en behaalde de eerste plaats op de lijst van de beste.

Voor Koenigsegg was de dag op de Knutstorp Ring vooral een show, goede pers en plezier bij het achtervolgen van de Regera over de baan. Het ging niet om bestellingen. Want de oplage van 80 Regera en Regera RS is sinds 2017 uitverkocht.

3 gedachten over 'Koenigsegg Regera - nieuw record op de Knutstorp Ring"

  • blanco

   Ik begrijp het concept wiskundig niet...

   Rij je met KDD 120 tpm bij 2.700 km/h, dan is het al 240 tpm bij 5.400 km/h en 8.100 tpm bij 360 km/h. Hoe hoog draait deze V8?

   En kan hij het over lange afstanden volhouden? En waarom zou hij? Er is voldoende vermogen. Dus waarom niet gewoon een versnelling hoger schakelen en met een comfortabelere snelheid 240 of 300 km/u rijden?

   Een luxe model voor lange reizen? Het CvR heeft echt heel bijzondere ideeën over wat dat betekent. De man heeft zeker gevoel voor humor - op of voorbij de grens van het cynisme? Ongeacht. Zijn klanten delen hem ...

   Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.