NEVS op zoek naar investeerders voor de tijd na Evergrande

NEVS beweert dat het bedrijf de 9 levens van een kat heeft. Of dit ook zo is, zal de komende maanden blijken. Er zijn al genoeg moeilijke situaties geweest sinds 2012 en de Evergande-crisis zou wel eens de grootste uitdaging kunnen zijn. Het is waar dat door de verkoop van de "Meneko“Aandelen financiële speelruimte die voldoende zou kunnen zijn voor enkele maanden. Desalniettemin gaat de Stallbacka er preventief van uit dat Evergrande Auto de crisis niet zal kunnen overleven. En bereid je voor op de tijd daarna.

NEVS Trollhättan-fabriek, gezien vanaf het vliegveld
NEVS Trollhättan-fabriek, gezien vanaf het vliegveld

Gesprekken met investeerders

NEVS voert al geruime tijd gesprekken met potentiële nieuwe eigenaren en investeerders, zoals CEO Stefan Tilk deed in een interview Bloomberg gemeld. Namen heeft hij nog niet gegeven, hij doelt op geheimhoudingsverklaringen. Hij doet wat hij al heel lang zou willen doen, en wat nu in een stroomversnelling wordt gebracht door de Evergrande-crisis, zegt Tilk.

Zijn strategie is er niet alleen op gericht om van eigenaar te veranderen. Het gaat ook om de financiering van projecten en het wordt duidelijk dat NEVS in de toekomst graag op eigen benen wil staan.

Activa van NEVS

NEVS is niet alleen eigenaar van de uitgebreide Saab-erfenis in de Stallbacka. Daar zou een batterijfabriek gebouwd kunnen worden, een lang gekoesterd plan. De activa omvatten ook een belang in de sportwagenfabrikant Koenigsegg. In ieder geval als hoopwaarde kun je de mogelijke contractproductie voor Sono Motors boeken. Het zou banen en de langverwachte rol als contractfabrikant naar Trollhättan brengen.

De fabriek in Tianjin behoort ook nog steeds tot NEVS en daarmee de waardevolle productielicentie. Nu is het begrijpelijk waarom Evergrande Auto alle activiteiten in Tianjin heeft bundels en het terugtrekken van arbeiders en machines uit andere fabrieken.

NEVS Tianjin-fabriek (Photo Credit NEVS)
NEVS Tianjin-fabriek (Photo Credit NEVS)

Sleutelrol voor Evergrande

NEVS speelt een cruciale rol bij het voortbestaan ​​​​van de investering in elektrische auto's. De andere Evergrande-fabrieken zijn in aanbouw, of bijna klaar. Aan geen van deze fabrieken is waarschijnlijk een productievergunning verleend, die in China alleen via een langdurig bureaucratisch proces kan worden verkregen. En in de huidige situatie niet eens begrepen.

De sleutelrol van deze licentie is troef en moeilijkheid in één. Het maakt NEVS waardevol en onmisbaar voor Evergrande in de huidige situatie. Het loslaten van het bedrijf zou betekenen dat Hengchi's plannen op de middellange termijn zouden mislukken. Maar de verkoop zou het broodnodige kapitaal in de lege Chinese schatkist kunnen spoelen.

5 gedachten over 'NEVS op zoek naar investeerders voor de tijd na Evergrande"

 • PS
  Als Evergrande personeel en gereedschap bundelt in Tianjin, spreekt dat toch tegen een verkoop?
  Het werk en de licentie zouden zelfs aantrekkelijker kunnen zijn als een schone lei voor andere fabrikanten en merken. Blanco papier is waardevoller dan oud papier.
  Wie weet wat we daar nog meer gaan beleven?

  Kapitaal en knowhow zijn vluchtige stoffen. Als de CCP de hindernissen in China overdrijft, is het logische gevolg eigenlijk een productie buiten de PR. Dat zou een omkering van het bekende zijn en misschien nog wel spannender dan het al is...

  Beantwoorden
  • Het is een pokerspel op hoog niveau. Met een onzekere afloop.

   Beantwoorden
 • De verkoop is waarschijnlijk slechts een druppel in de schuldenzee van Evergrande. Het type financiering van de bouwprojecten en de hoogte van de schulden lijken mij niet logisch. Anders dan in Duitsland, waar de kopers van kant-en-klare appartementen of huizen het project stap voor stap betalen, dus altijd voor voltooide deeldiensten, werd hier gezegd dat de Chinese koper alles vooruit betaalt. Net als in Duitsland mogen de projecten niet door de projectuitvoerende instantie via krediet worden gefinancierd. Waar komt de schuld vandaan? Halfafgewerkte projecten zouden niet moeten zijn omdat ze door de klant worden betaald, en Evergrande krijgt geen geld meer als ze klaar zijn.

  Beantwoorden
 • Je kunt alleen maar duimen voor NEVS! Voor een tijd in China en bij een beter baasje!

  Beantwoorden
 • Onverwachte troeven

  Dit is spannend. NEVS heeft blijkbaar slechte kaarten en heeft nog steeds een goede hand in hand, als ik het goed begrijp?

  Ik ben niet bekend met kaartspellen, weet alleen dat er bij poker of skat ook de mogelijkheid is om te winnen met een "zwakke" hand. “Null Hand” en “Null Ouvert” staan ​​me nog duister in het geheugen van de lange pauze in het 7e schooljaar van Skat in de winter. Is dat een geschikte analogie?

  Als dat het geval was, zou ik blij zijn voor Trollhättan. Soms moet je een varken hebben...

  Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.