Aanbevolen Zweed - Saab 9-3 Cabriolet (2009)

Hoewel het merk geen auto's meer produceert, maar vliegtuigen blijft bouwen, is Saab keer op keer terug te vinden op de aanbevelingslijsten. In de VS wordt Kelley Blue Book beschouwd als een toonaangevend portaal als het gaat om het kopen van auto's. Aanbevelingen zijn belangrijk, al was het maar voor de inruilwaarde en de werkplaatsen. In de huidige lijst van 10 aanbevolen cabrio's van vorige eigenaar vindt u ook de Saab 9-3 Cabriolet (2009).

Kelley Blue Book beveelt de Saab 9-3 Cabriolet aan
Kelley Blue Book beveelt de Saab 9-3 Cabriolet aan

Amerikaanse portal beveelt de Saab 9-3 Cabriolet aan

Het Kelley Blue Book-platform publiceert een lijst met 10 aanbevolen convertibles onder de $ 10.000. Hij wordt aangevoerd door de Mazda MX 5, die in Europese termen een roadster is, maar geen cabriolet. De Mini Cabriolet is een aanrader, net als de BMW Z4, die ook weer een roadster is. Op de 10e plaats staat de Saab 9-3 Cabriolet (2009), die verkrijgbaar is in de VS volgens onderzoek van Kelley Blue Book voor minder dan $ 10.000.

Saab 9-3 Cabriolet voor facelift is goedkoper
Saab 9-3 Cabriolet voor facelift is goedkoper

Prijzen goedkoper dan in Europa

Uit vervolgonderzoek op dit platform blijkt dat prijzen in Noord-Amerika soms theoretisch kunnen zijn. Er is maar één cabriolet die aan deze zoekcriteria voldoet. Als je wat dieper graaft, zie je prijzen die vergelijkbaar zijn met de Europese. Voor de facelift scoren de cabrio's ruim onder de 10.000 dollar, na de facelift staat het daarboven. Cabrio's met een lage kilometerstand zijn aanzienlijk duurder, ook al blijven ze onder de prijzen die in Duitsland worden betaald.

De prijsontwikkeling voor de 9-3 OG is interessant. De Cabriolets, in het typische Saab-design, worden in de VS hoger verhandeld dan in Europa. Hun klassieke carrière is al begonnen in Noord-Amerika.

Niet goedkoper dan in Europa - de Saab 9-3 OG Cabriolet
Niet goedkoper dan in Europa - de Saab 9-3 OG Cabriolet

Importeren is zelden de moeite waard

Importeren is slechts in zeer weinig gevallen de moeite waard, het prijsverschil is te klein en de voertuigen hebben nog niet de status bereikt van een klassieker die hen bij invoer vrijstelt van belastingen. Ook in Europa is het aanbod aan goede Saab 9-3 cabrio's ruimschoots aanwezig. Het is heel goed mogelijk om de juiste Saab te vinden in de kleur en motor van uw keuze.

3 gedachten over 'Aanbevolen Zweed - Saab 9-3 Cabriolet (2009)"

 • blanco

  Een veel gemaakte fout in de milieudiscussie is de aanname dat de gepromoot milieumaatregelen ook echt bedoeld zijn om bepaalde klimaatdoelen te bereiken.
  Een verstandig mens realiseert zich heel snel dat de acties die door de massa worden toegejuicht en door de politiek worden gepropageerd daarvoor nogal ongeschikt zijn - en wanhopig op zoek naar de wereld.
  Maar de geschiedenis herhaalt zich hier alleen maar: toen mensen in de middeleeuwen veel geld in de schatkist van aflaathandelaren gooiden om niet in het vagevuur te hoeven stoven, ging het helemaal niet om het vagevuur of de mensen, maar om het geld in de kassa.
  En dus lijkt het aannemelijk dat de elektrische auto en de klimaatdoelen ook niet gaan over de klimaatdoelen, maar over het feit dat elektrische auto's worden verkocht.
  De geplande maatregelen lenen zich daar echter prima voor. En zo krijgt alles weer een betekenis. Eet gewoon een gedachte...

  • blanco

   Citaat: "Eet maar een gedachte..."

   Ik ben bang dat het goed en geldig is. Het debat heeft altijd religieuze trekken gekregen. En de historische parallel die je trok met de aflaathandel verklaart veel en is nog steeds uitbreidbaar...

   In mijn buurt bestaan ​​EV's alleen als derde en zelfs vierde auto. De EV en de accu grasmaaier zijn de afvoer. De V8's in SUV's, AMG's of Audi S6's zijn volledig ongegeneerd. De zwembadverwarming, het tegenstroomsysteem, warmtestralers op het terras, de airco in het huis enzovoorts worden allemaal gecompenseerd...

   Handelen in aflaten slaat daar perfect op.

 • blanco

  12 jaar tapdansen

  Een 9-3 uit 2009 ziet er nog steeds verdomd goed en up-to-date uit. Door de beschikbaarheid van E85 - indien mogelijk uit afval - en een BioPower voorzien, heeft het ook nog eens een prima milieubalans...
  Je vraagt ​​je af welke vooruitgang we sindsdien hebben geboekt? Of zelfs of we op de goede weg zijn om in de nabije toekomst vooruitgang te boeken? Het is allemaal tapdansen...

  Geweldig gefnuikt ter plaatse. Maar het zou ook veel te gemakkelijk zijn om een ​​plant te begrijpen als een CO2-neutraal en natuurlijk zonnestelsel en een wals of zelfs een tango (daar kom je vandaan) te dansen met biobrandstof. Het is niet menselijk, het is niet technisch genoeg. Als het brandstof is, dan moet het e-fuel zijn - technisch en door mensen gemaakt. Dit is de enige manier waarop mensen misschien ooit kunnen beweren dat klimaatverandering door de mens is veroorzaakt, maar dat de oplossingen ervan ook door de mens zijn veroorzaakt. Dat lijkt ons op de een of andere manier belangrijk. Ik vrees en geloof dat we een collectief bestuur voor ons hoofd hebben. Daar staat het gebrandmerkt: 'De mens als schepper'.

  Het verbiedt ons van eenvoudige, op de natuur gebaseerde en voor de hand liggende oplossingen. We moeten het grote wiel draaien - door God zelf geroepen om zijn vertegenwoordiger op aarde te zijn. Zelfs agnosten hebben dit geïnternaliseerd en voelen zich uitgedaagd. Zo komen we op zulke grove ideeën dat e-fuel superieur is aan de natuur...

  Ondanks intensief onderzoek heb ik geen enkele aanwijzing gevonden dat e-fuel efficiënter, klimaatvriendelijker en milieuvriendelijker geproduceerd kan worden dan fotosynthetisch en natuurlijk geproduceerde brandstof...

  Toch hebben we biobrandstof al afgezaagd. De mens, de schepper, de ijdele tapdanser. En natuurlijk hebben we de afgelopen 12 jaar veel auto's gebouwd - maar niet meer, zo mooi als een 9-3 cabriolet uit 2009 ...

  We stappen graag ter plaatse.

Reacties zijn gesloten.