Hengchi 5 onderweg - maar zal Evergrande ooit auto's produceren?

Hengchi 5, een compacte, volledig elektrische SUV, is onderweg in China. Er wordt gezegd dat het de meest geavanceerde van alle voertuigen is die door Evergrande nieuw zijn ontwikkeld. Klaar voor productie als het er ooit op aan komt. Maar zal Evergrande ooit auto's maken? De situatie is moeilijk en verwarrend. Omdat de Evergrande Group een meester lijkt te zijn in het verbergen van schulden. Een blik op de door de staat gecontroleerde pers helpt.

Hengchi 5 onderweg
Hengchi 5 on the go, opvallend zijn de contrasterende kleuraccenten

Bedrog, bedrog, manipulatie

Iedereen die zich met China bezighoudt, kan de kunstzinnige formuleringen van de staatspersorganen niet negeren. Die ontcijferen is niet altijd even makkelijk, want de Chinezen werken met subtiele nuances die het verschil maken. In het geval van NEVS-oprichter Kai Johan Jiang, die korte tijd uit de gratie raakte, was dat zo. Bij Evergrande is dat anders.

Een van de vele voorbeelden is Caixin Global. Een nieuwsorgaan dat zo dicht bij de staat staat dat Twitter zich genoodzaakt voelt om de tweets te markeren met duidelijke informatie. Caixin is een spreekbuis van de partij en schiet al dagen op Evergrande en zijn oprichter. De pers neemt geen blad voor de mond en bericht op een open manier die niet gebruikelijk is in China Er wordt uitvoerig gesproken over bedrog, bedrog en camouflage en over het verbergen van schulden vermeldinghoe Evergrande de schuld verborg en uitstelde tot de laatste paar maanden.

De achterkant - merknamen uitgeschreven, niet in Chinese karakters
De achterkant - merknamen uitgeschreven, niet in Chinese karakters

Virtuele schandpaal

Evergrande's elektrische auto-avontuur komt er niet beter uit. Een manipulatieve bedoeling hebben berichtet, van bedrog en manipulatie van de kapitaalmarkten. In aanvullende tweets wordt verontwaardiging over de onzorgvuldigheid van Hui Ka Yan gepubliceerd, China schendt de oprichter van Evergrande virtueel.

Het einde van auto-ideeën, de vele miljarden, maatschappelijk aanzien en je eigen Airbus? Het is mogelijk. Maar niet noodzakelijk. In 2014 verbood de Chinese NEVS-oprichter Kai Johan Jiang (KJJ) omdat hij betrokken raakte bij de "verkeerde" vrienden. Destijds ging het over een explosie, corruptie op grote schaal, de wederopbouw van NEVS en het niet succesvol opstarten van de productie in Zweden.

Het verbod duurde zes maanden. Toen kondigde de partijgezinde pers aan dat KJJ terug was en dat ze er zeker van waren dat hij van zijn fouten zou hebben geleerd en niet opnieuw zou teleurstellen. Het is niet uitgesloten dat er iets soortgelijks met Hui Ka Yan zal gebeuren. En dat na een fase van faillissement of wederopbouw, en de daaropvolgende rust, herstel zal volgen en het bedrijfsleven wordt voortgezet of nieuw wordt opgericht.

Want, en dat moet je niet vergeten, Hui Ka Yan werd tot nu toe beschouwd als een modelsoldaat van de partij en Evergrande voerde alle suggesties uit Peking zonder kritiek uit.

Typische dagrijlichtsignaturen
Typische dagrijlichtsignaturen

Terug naar Hengchi 5

De toekomst van de compacte elektrische SUV blijft open. Hoewel je er in dit geval misschien niet veel spijt van hebt. In tegenstelling tot de elegantie die Hengchi 7 vervoerd, nummer 5 is conventioneel.

Een SUV in mainstream design die de dagrijverlichtingssignatuur draagt ​​van alle Hengchi-modellen, maar verder een vervelende klont is in het oog van een verfijnde toeschouwer. Gekleurde accenten verraden een jonge, stedelijke doelgroep. Overigens hebben Lynk & Co-modellen een vergelijkbaar geaccentueerd ontwerp. Ze verkopen goed.

Dus vergeet elegantie.

Een gedachte over "Hengchi 5 onderweg - maar zal Evergrande ooit auto's produceren?"

  • ... het feest, het feest dat altijd gelijk heeft, werd ooit in een lied in DDR-tijden gezegd, laten we afwachten wat de KPC denkt dat de waarheid is.

    Met alle e-SUV's en veel van de klassieke auto's die SUV's worden genoemd, stel ik mezelf altijd de vraag "waarom zou je er een kopen?", evenals de in- en uitstappositie die ze leuk vinden. De vormgeving speelt hier minder een rol. Maar bij de jonge doelgroep????…. Vroeger konden de jeugdauto's niet diep genoeg op de weg liggen!

    Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.