Sportwagenfabrikant Koenigsegg AB breidt uit in Ängelholm

Koenigsegg AB blijft op groeipad. Met de Gemera, waarvan de productie in 2023 zal beginnen, zal hij een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal schrijven. Om de nodige ruimtelijke voorwaarden te creëren, breidt Koenigsegg AB in samenwerking met vastgoedontwikkelaar PEAB AB uit met een miljoeneninvestering op de traditionele locatie in Ängelholm.

Koenigsegg Gemera
Investeringen voor de Koenigsegg Gemera in Ängelholm

Een nieuwe productiefaciliteit in Ängelholm

Voor dit doel hebben Koenigsegg en opgericht PEAB een joint venture genaamd PEKO Festighets AB. PEKO bouwt een nieuwe turnkey productiehal, een evenementenlocatie, kantoren en expositieruimtes. In totaal wordt 11.000 vierkante meter nieuwe bruikbare ruimte gecreëerd. De bouw start nu in september 2021.

Het contract heeft een waarde van SEK 191 miljoen (€ 18,6 miljoen) en zal naar verwachting in maart 2023 worden afgerond. Hiermee is de mogelijke opstartdatum van de Koenigsegg Gemera, die in de nieuwe productiefaciliteit geproduceerd gaat worden, in zicht. De Gemera is de eerste GT van de Zweedse fabrikant. Hij biedt plaats aan maximaal 4 passagiers en is 's werelds eerste sportwagen die op de markt komt met de revolutionaire FreeValve-motor, een innovatie van Koenigsegg.

Slechts een paar weken geleden verwierf Koenigsegg NEVS-aandelen in de joint venture NEVS "Meneko" teruggekocht. Het bedrijf wilde de Koenigsegg Gemera produceren, componenten zouden in Trollhättan moeten worden vervaardigd. NEVS was oorspronkelijk de hoofdaandeelhouder van het project en had de instapkosten in 2019 voor een bedrag van 150 miljoen US $.

De financiële situatie bij NEVS is gespannen vanwege de turbulentie van de Chinese eigenaar. Zoals Koenigsegg aankondigde, vond de inkoop van de aandelen plaats tegen een "redelijke prijs". Dit moet worden begrepen als een aanzienlijke korting op het oorspronkelijke investeringsbedrag. Zeker goede zaken voor Christian von Koenigsegg. Voor NEVS zou de verse liquiditeit echter het voortbestaan ​​​​van het bedrijf kunnen garanderen.

Zo bezien hebben beide partijen er baat bij.

Of de locatie in Trollhättan nog steeds wordt gepland als componentenfabriek, blijft onduidelijk en hangt af van verdere ontwikkelingen bij NEVS.

Met afbeeldingen van Koenigsegg

3 gedachten over 'Sportwagenfabrikant Koenigsegg AB breidt uit in Ängelholm"

 • blanco

  Scheepswrak licht

  De deal (terugkoop van de aandelen in de joint venture) is alsof NEVS een jacht had gehad. Toen trok CvR het signaalpistool vanwege slecht scheepsbeheer, legde NEVS op je borst en zei dat je koekjes, water, vesten en een reddingsvlot van mij mag krijgen als je je aandelen overschrijft ...

  Degenen die hier niet duidelijk NEE op zeiden, waren duidelijk overweldigd door hun taken aan boord. Zeer onwaarschijnlijk dat CvR na deze ervaring met deze crew een nieuwe aanpak zal kiezen.

  Zelfs als er momenteel niets is dat erop wijst dat Koenigsegg ooit een productievoertuig zou kunnen en zou plannen, lijkt het waarschijnlijker dat je zonder de betrokkenheid van NEVS bent dan met. NEVS is geen Saab en heeft de naamrechten niet voor niets verloren. Ik ben blij dat deze tragedie niet is overschreven met Saab.
  Stel je de koppen voor:
  Saab verliest het vertrouwen van Christian.
  Kan Saab een Sion bouwen?
  Evergrande verlaagt zijn betalingen aan Saab.
  Saab is zijn 92 werknemers drie maanden salaris verschuldigd - enzovoort ...

  Wat ben ik blij dat we zulke rapporten bespaard blijven dat NEVS geen Saab is ...

  Beantwoorden
 • blanco

  Het is jammer dat de samenwerking met NEVS voorlopig in de soep loopt. Ik had altijd de hoop dat op een bepaald moment in de verre toekomst iets dat we samen hadden ontwikkeld, zou uitrollen. Dat lijkt eindelijk van tafel.

  Beantwoorden
 • blanco

  Jammer dat de creatieve geesten in Zweden alleen hun tijd besteden aan de supersportwagen (wat eigenlijk niet nodig is), de in het vorige artikel genoemde 9-x zou de innovatiedruk zeker weer op de hele industrie hebben vergroot.. ., dat is geen schande van Koenigsegg hoe een Polestar 1 eraan komt, nog steeds niet in massa geproduceerd maar in ieder geval binnen handbereik.

  Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.