Situatie bij NEVS - Stefan Tilk over geld, de Sion en Plan B

De situatie bij NEVS is opnieuw moeilijk. Ze ontsloegen een groot aantal medewerkers en verkochten onlangs aandelen in een joint venture aan Koenigsegg. Het bedrijf doet er alles aan om de crisis van de Chinese eigenaar op te vangen en te overleven. Is dat genoeg om succesvol te overwinteren? Gisteren beantwoordde CEO Stefan Tilk enkele vragen aan de journalist Victor Jensen van Sveriges Radio.

De situatie bij NEVS

Genoeg geld om te overleven

In ieder geval in de komende maanden heeft NEVS voldoende liquiditeit om te overleven. Het bedrijf ziet zichzelf in staat om de komende maanden kosten en leveranciers te kunnen betalen. De verkoop van de "Meneko“Aandelen hebben genoeg liquiditeit in de schatkist gebracht. de uitgebreide Verkleinen Bovendien bespaart het enorme kosten, het bespaart de beschikbare middelen.

NEVS heeft een plan B.

Maar wat gebeurt er als de Evergrande Group de crisis niet overleeft? Een breuk of een gedeeltelijke verkoop is niet onwaarschijnlijk. De toekomst van NEVS zou dan meer open zijn dan ooit. Hier lijkt NEVS een plan B in petto te hebben, of er in ieder geval aan te werken. Tegenovergesteld aan Sveriges radio Stefan Tilk noemt gesprekken met Europese en Amerikaanse geïnteresseerden.

Nieuwe investeerders die in de Stallbacka kunnen stappen. In het geval dat Evergrande NEVS wil verkopen om liquiditeit te verkrijgen. Of als Evergande Auto de crisis niet overleeft.

Productie voor Sono Motors

Loopt de productie van de Sion in Trollhättan gevaar? Stefan Tilk ziet hier geen verandering door de Evergrande-crisis. Op vraag van Victor Jensen benadrukte de NEVS-CEO dat er niets was veranderd in de geplande productie van de Sion in de Stallbacka.

Het schema lijkt aan te houden, Trollhättan is stormachtig getest. Bij de Chinese eigenaren is de financiële situatie in het verleden nooit rooskleurig geweest. Succesvol crisismanagement zou een van de kerncompetenties van het bedrijf kunnen zijn.

4 gedachten over 'Situatie bij NEVS - Stefan Tilk over geld, de Sion en Plan B"

 • blanco

  Hoop dat het zal, of zal worden gevonden, dan echt serieuze investeerders om Stallbacka te laten overleven.
  En een paar jaar niet meer. Er is nu teveel "Ja, eindelijk, en toen: Nee, niet weer". De medewerkers verdienen beter.

  Beantwoorden
 • blanco

  Leest zeer positief! Hoeveel verdiende NEVS met de verkoop van Meneko? Heeft Koenigsegg de volle 150 miljoen betaald?

  Beantwoorden
  • blanco

   maar wat is er positief dat het bedrijf sinds 2011 niets praktisch doet?

   Beantwoorden
  • blanco

   Nee natuurlijk niet. In dergelijke situaties is er altijd een behoorlijke inhouding op het oorspronkelijke bedrag.

   Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * gemarkeerd.