Evergrande Auto zomertest met Hengchi 1, 3, 5, 6 en 7

Zelfs als Evergrande Auto momenteel geen hoofdpijn veroorzaakt bij Tesla. Het merk Hengchi en de miljarden investeringen moet je niet te snel afschrijven. Op 3 september beëindigden de Chinezen officieel de zomertestcyclus met Hengchi 1, 3, 5, 6 en 7. Zoals altijd ging het om de overtreffende trap. Door vijf batterij-elektrische auto's tegelijkertijd in serieproductie te brengen, worden nieuwe normen gesteld voor de auto-industrie. Theoretisch. Maar daarna moet het ook in productie.

Testvloot met Hengchi 1 voorop
Testvloot met Hengchi 1 voorop

Zomertestcyclus onder extreme omstandigheden

De tests werden uitgevoerd in de autonome provincie Xinjiang en de provincie Hainan in het gebied Qionghai. Vooral de Turpan-depressie in de provincie Xinjiang staat bekend om zijn extreme milieuomstandigheden. Het stelt de hoogste eisen aan technologie. In Turpan loopt de temperatuur in de zomer op tot 80 graden Celsius en daalt bijna nooit onder de 45 graden. In Qionghai is de gemiddelde relatieve luchtvochtigheid 90%.

Hengchi 3 onderweg in de woestijn
Hengchi 3 onderweg in de woestijn

70 dagen en 500.000 kilometer

Het Evergrande Auto-testteam was 53 dagen onderweg met 5 voertuigen uit de 70-serie. 500.000 kilometer. In totaal 20.000 uur aan tests voor de batterijen en de geschiktheid om te overleven op extreem lange afstanden. Stof, hitte en extreme vochtigheid hadden invloed op de voertuigen. Allen doorstonden de testcycli met vlag en wimpel. De opgedane kennis wordt verwerkt in serieproductie.

Hengchi 5 is een compacte SUV
Hengchi 5 is een compacte SUV

Laatste praktijktest voor productie

Voor het eerst publiceert de fabrikant foto's van testvoertuigen in een ontwerp dat dicht bij de serie ligt. De zomertestcyclus was de laatste grote test voor de start van de serieproductie. Op de openbare weg gaan de tests zelfs door (Update volgt), worden deze ritten vooral gebruikt voor fijnafstelling.

Een SUV-coupé met offroad-capaciteiten is de Hengchi 6
Een SUV-coupé met offroad-capaciteiten is de Hengchi 6

Of en wanneer de voertuigen op de markt komen, moet op dit moment nog open blijven. De wil om het te doen is er nog steeds. Het kan spannend zijn om te zien hoe dit nieuwe merk uit het niets de concurrentie zal overwinnen. Het trotse leeuwenlogo van Hengchi verbergt veel Europese knowhow en Evergrande is technisch het beste dat Duitse leveranciers bieden, net goed genoeg voor het boodschappenlijstje.

Hengchi middenklasse sedan met het nummer 7
Hengchi middenklasse sedan met het nummer 7

Alleen al om deze reden zou het leuk zijn om de Evergrande-fabrieken (inclusief die in Zweden) vanaf 2022 of 23 te zien produceren. In een stabiele financiële omgeving, indien mogelijk. Volgens Evergrande is er tot nu toe 3,85 miljard dollar in de ontwikkeling van voertuigen gevloeid. Misschien zou dat dan een of twee zorgelijke lijnen op het voorhoofd van Elon Musk bij Tesla veroorzaken.

6 gedachten over 'Evergrande Auto zomertest met Hengchi 1, 3, 5, 6 en 7"

 • blanco

  Tot overmaat van ramp zien de Henchi EV's er niet eens slecht uit. Sterker nog, voor zover je kunt zien, zitten er prachtige voertuigen tussen. Niet dat ik nu een China-fan word, niet dat. Maar Volkswagen levert momenteel ontwerpen (ID xy) die minder aantrekkelijk zijn.

 • blanco

  Het is moeilijk om er iets over te zeggen. De auto's zijn er, geen twijfel over mogelijk, maar kan dat in deze situatie toch een teken zijn dat alles goed komt?! Ik twijfel ergens aan en denk dat de problemen te groot zijn geworden om het goed af te sluiten.

  • blanco

   Ik ben er zeker van dat er meerdere overnamekandidaten uit de autodivisie van Evergrande op het toneel zullen verschijnen. Zoals meestal het geval is in dergelijke lastige situaties, hangt het uiteindelijk af van een (gunstige) aankoopprijs. Vermoedelijk komt de nieuwe eigenaar uit wat bekend staat als het Middenrijk.

   Er is geen enkele manier waarop een bedrijf met deze state-of-the-art en ontwikkeling zomaar van het toneel zal verdwijnen. Het zou mooi zijn als de locatie Trollhättan in de toekomst een iets grotere betekenis zou krijgen - bijvoorbeeld voor de ontwikkeling of zelfs de productie van een serie voor de Europese markten.

   • blanco

    Dat is een signaal

    Vroeg me al zo lang af waar het heen ging. Rating, koers van het aandeel en schuldeisers die juridische stappen ondernemen. Wat is er nog meer nodig om eindelijk weer een signaal uit te zenden?

    En hoeveel is dit signaal nu waard? Als je een beetje kunt rekenen, zul je snel ontdekken dat geen enkel voertuig 500.000 km heeft afgewikkeld. Dat zou 70 dagen zijn met bijna 300 km/u non-stop...

    Dus wat betekent 500.000 km met 53 voertuigen in 20.000 uur in 70 dagen? Het gemiddelde ligt rond de 9.400 km per voertuig, 135 km per dag, die in 25 uur en 5 minuten met een gemiddelde van 24 km/u werd “afgewikkeld”.

    Dat brengt me echt niet van mijn stuk. Ik heb in één dag meer kilometers met hogere snelheden afgelegd op mijn racefiets en zelfs op mijn MTB. Ik begin niet eens met auto's (mijn persoonlijk record was in de 9K). Het is niet eens een pre-serie, wat Evergrande nu doet. Maar misschien helpt het nog? Het is in ieder geval een achterstallig signaal. In ieder geval …

    • blanco

     Het is natuurlijk een soort signaal. Men moet kijken naar de gebieden waar de tests plaatsvonden. Elke kilometer telt met een factor 10 en auto's en technologie verouderen in snelle beweging.

     • blanco

      Ook weer waar...

Reacties zijn gesloten.