Koenigsegg start productie van de Jesko

In juli liet Koenigsegg ze zien Pre-productieversie van Jesko op het vliegveld in Ängelholm. Ondertussen had de productie moeten starten in de nieuw uitgebreide fabriek. Jesko en Jesko Absolut rollen echter niet van gewone banden. Acht hightech productiestations zijn beschikbaar om de nieuwste hypercar uit Zweden te bouwen. Dat vraagt ​​precisie en vakmanschap. En duurt iets langer dan je zou denken.

Koenigsegg Jesko op het vliegveld in Ängelholm
Koenigsegg Jesko op het vliegveld in Ängelholm

De "TheSupercarBlog.com”Uitsluitend verslag gedaan van de start van de productie van de Jesko, verwijzend naar niet nader genoemde bronnen. Nadat de productie van de Regera was stopgezet, was de Jesko het enige model van de fabriek tot de start van de productie van de Gemera.

Er worden 125 stuks van de Jesko geproduceerd. Het is de snelste Koenigsegg aller tijden en heeft actieve aerodynamica. Met de 1.600 pk die de supercharged 5 liter V8 van Koenigsegg met E85-brandstof zou moeten produceren, zou een topsnelheid van meer dan 500 kilometer per uur mogelijk zijn.

Het maximale koppel van de hypercar is 1.500 Nm. De productietijd van een Jesko zou 8 weken moeten zijn. Het duurt dus nog tot november of december voordat je een productiewagen ziet staan. De oplevering van de eerste hypercars aan wachtende klanten staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022.

De basisprijs, netto exclusief btw, ligt rond de € 2.35 miljoen. In de regel blijft het niet bij de basisprijs. Koenigsegg stelt haar klanten elke denkbare individualisering in staat, die uiteraard dienovereenkomstig moet worden vergoed. Aan het eind van de dag kan het prijskaartje voor een Jesko of Jesko Absolut ook € 3 miljoen zijn.

Zweedse technische en gefabriceerde goederen hebben hun prijs. De minister van Financiën van het land van bestemming zal tevreden zijn.

Met beelden van Koenigsegg AB

3 gedachten over 'Koenigsegg start productie van de Jesko"

 • blanco

  brekende nevs
  k.egg heeft het onderdeel teruggekocht dat ze aan nevs hebben verkocht.
  meer informatie http://www.di.se

 • blanco

  Scania is nog steeds de meest winstgevende vrachtwagenfabrikant ter wereld. Tot grote ergernis van MAN hebben beide dezelfde moeder (VW).
  Ik vind CvK (bedankt voor de afkorting Volvaab) nog steeds een geweldige ondernemer. Dat hij Saab destijds niet heeft gered, of dat ik "graag" voor hem kon zorgen. Ik denk dat hij na VM zou hebben gehad wat nodig is om Saab in leven te houden en naar voren te brengen.

 • blanco

  Dienovereenkomstig duurt het precies 125 weken vanaf het begin van de productie om de 125 Jesko te bouwen en bijna 2,5 jaar om een ​​goede omzet van 300 miljoen te behalen. Grappig …

  Vergeleken met Evergrande ziet het bedrijf van CvR eruit als een goede, solide en zuinige winkel op de hoek in Simrishamn in de jaren zestig.
  Fascinerend hoeveel ontwerp, engineering en ontwikkeling blijkbaar op een winstgevende manier worden gedekt. Het is cool dat Zweden dat nog steeds kan. Maar ik word er ook verdrietig van...
  Saab-Scania en Volvo waren ooit in staat om precies dat te doen: ze zetten op winstgevende wijze zeer goede tractoren, vrachtwagens, auto's, bussen, vliegtuigen en bouwmachines op hun wielen tegen lage kosten. Alles gemaakt in Zweden en het grootste deel van het eigendom van merken en AB's is nog steeds in Zweedse handen. Het was een geweldige tijd toen S van alles produceerde, eerst voor Ove's vader, daarna voor Ove en steeds meer voor de export. Ook het beste camerasysteem ter wereld.
  Met winstgevendheid, technologisch leiderschap, de eigendomsstructuur, onafhankelijkheid en de Made in Sweden is nieuws over Koenigsegg voor mij altijd een reis door de tijd naar een vervlogen Zweden ...
  Ik kan het niet lezen zonder verdriet. Maar ook niet zonder vreugde en zonder enige fascinatie. 125 Jesko is absoluut beter dan niets ...

Reacties zijn gesloten.